Jump to content

Pz.Kpfw.III Ausf. J - ATTACK 1:72

erolo2000
 Share

Recommended Posts

Cześć Waszmościowie.

Pz.Kpfw. III Ausf. J (L60) z gąskami zimowymi od Attacka Skala 1:72. Fajny zestawik z żywicą - 116 części. Było 15 godzin dłubania - malowany oczywiście pędzlami . Przydział : 24 Pz Div Stalingrad Zima 1942/43

Oryginalne foto

3jw.jpg

Z warsztatu:

A21.JPG

P35.JPG

P39.JPG

Model Gotowy :

P1320793.JPG

P1320795.JPG

P1320797.JPG

P1320791.JPG

P1320792.JPG

P1320794.JPG

P1320796.JPG

P1320801.JPG

Co powiecie - W miarę spoko wyszedł jak na moje możliwości artystyczne no nie ?

Edited by Guest

No można by było tylko po co ? . Lepiej jak wygląda jak podczas wojny staram sie robić w realu - artyzm ok ,ale bez przesady. Model ma przypominać ten w skali 1:1 w danej sytuacji czasowej . Wzorowałem się na fotkach i tak przesadziłem z odpryskami farby ;) - jakby wojował szmat czasu ... Orginalną Fotke masz na "przodku" Pozdro

Jest dobrze, ale byłoby lepiej gdybyś mu delikatnego brązowego washa zapodał. I może jeszcze troszkę zacieków.
No można by było tylko po co ? . Lepiej jak wygląda jak podczas wojny staram sie robić w realu - artyzm ok ,ale bez przesady. Model ma przypominać ten w skali 1:1 w danej sytuacji czasowej . Wzorowałem się na fotkach i tak przesadziłem z odpryskami farby ;) - jakby wojował szmat czasu ... Orginalną Fotke masz na "przodku" Pozdro

Wash by się jednak przydał, niekoniecznie brązowy a jakiś ciemno szary aby uwydatnić gubiący się detal i nie chodzi tu o artyzm, myślę, że wyszłoby to na +. Tak jak jest też OK i fajnie

Jest też taka opcja wyglądu - z frontu wzięte

http://www.manufaktur.dk/panzer0592.jpg

Chłopakom wash zmyło ;). Mnie to się za "nowy" górą taki czołgut wydaje

Fotki m.modelu są zbyt duże do tej skali ma 7cm dł i niecałe 4cm szerokości - w realu fajniej wygląda i detale się nie gubią - no każdy widzi to co chce takie prawo oglądającego . Teraz zaczynam walke z P IV G też zima będzie,ale bardziej końcówka - trochę go uwas:bip:e będzie wyglądał jakby było przedwiośnie. ..Pozdrawiam i byle do przodu.

jak byś trochę stonował efekt końcowy olejami to by nie wyglądał jak obtłuczony kaloryfer a a odnośnie realizmu to pojazdy raczej nie były malowane białą emalią na zime .chyba ze to rzeczywiste wina zbliżeń na fotkach sam kilka dni temu walczyłem z zimowym kamo na lakier do włosów i dopiero po 4 podejściach i poprawkach i uznałem że ujdzie nie robiłem zimowego kamo w 1/72 Ale suchy pędzel bardzo dobrze sprawdzał się w przypadku przetarć farby w pojazdach afrika korps

Zimowe malowanie to sztuka - niełatwa . Coś tam poprawiłem (przynajmniej tak mi się wydaje choć pewien nie jestem ).Wrzucę fotkę w weekend :P. Jakoś na fotkach te moje modele inaczej kolorystycznie wychodzą porównując do realu (słaby ze mnie fotograf, gra światłem itd) - z jednym sie zgodzę >To wykonanie nie jest szczytem marzeń , ale zadowolony generalnie jestem z tych "wypociń" - biorąc pod uwagę me malunkowe "mozliwości" i skalę w której sie działa . Pozdrawiam mistrzów tematu. P.S. Kolega fenek to przez rok nic nie skleił? - tak pytam bo rok do tyłu przeglądnąłem i nic nie znalazłem - a chciałbym popatrzyć na medalowe modeliki w 72ce > wrzuć jakiś vechikuł.

Skleił skleił ale od kiedy zostal tatom blizniaczek to nie mam kompletnie czasu na sfotografowanie wypocin ale jak bendziesz w exsito to zapraszam do mnie do firmy niedaleko tego sklepu mam tam wszytko w gablotach choc 1/72 jeest tam krutko bo ta skale robie tylkona zamuwienie teraz koncze ka mi z dragona zrub fotki w naturalnym swietle powino odac kolory

No jak mi sie mój dziedzic pojawił na świecie to ładnych pare lat wogóle nic nie kleiłem . Przypomniało mi się jak kumpla spotkałem niedawno - on tak chciał mieć baby ,ale żona nie chciała i w końcu mu sie trafiło i mówi ,że został w końcu tatą . A ja mu no to gtit a on ,ale wiesz ,że wpadłem ? a ja mu tobie nie dogodzi stary przecież chciałes mieć dziecko - a on no tak ,ale bliźniaki mi sie trafiły . Do exito nie chadzam kupuje u nich ,ale w necie . Pozdro

No teraz kolory modelu na fotach generalnie "Realne" są - choć może kapeczkę jeśniejszy jest w realu (niektóre fotki) - pochmurna pogoda (M po małych barwowych poprawkach z wczoraj) .

P1330043.JPG

P1330041.JPG

P1330039.JPG

P1320997.JPG

P1330035.JPG

P1320998.JPG

P1330036.JPG

P1330037.JPG

P1320974.JPG

P1330042.JPG

Lepszy ci on już nie będzie - nie męczcie mnie już mistrzowie .