smoker Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Kolor do obić z ak jakoś mi nie pasował, lepiej z vallejo german cam. black brown, a washa wygodniej mi się robiło z gotowych produktów miga albo ak, staraj się obicia robić jak najmiejsze i potem łącz je w większe , trzeba dużo trenować a po czasie będą lepsze, no i warto w dobrej jakości małe pędzelki zainwestować np. te z vallejo są fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulkol Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 Dokładnie takiej farby do obić użyłem: german cam. black brown i rzeczywiście na tym modelu to wygląda lepiej:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Doświadczeni modelarze początkującym radzą używać gąbki do robienia obić , może to jest dla Ciebie dobry pomysł . Ja też chciałem zrobić obicia pędzelkiem i strasznie to zmaściłem , raz brak doswiadczenia, dwa pędzelek miałem miałem nie taki . Teraz mam konkretny pędzelek ale mimo wszystko chyba uskutecznię delikatne obicia gąbeczką , wciąż brak wprawy i strach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 ... .Jak nie zepsujesz, to się nie nauczysz... . Piotrek i z tym się zgodzę w 100%.Ciesze się że widzisz Swoje potknięcia. Dobrze że tyle obić to tylko zamierzona przesada. Ja osobiście nie lubię tak mocno "obmłotkowanych" pojazdów. Choć inni to uwielbiają i OK.Każdy lubi co lubi. Filmy trzeba traktować jak instrukcję - przeczytam (oglądne) i trenuje. To czekam na kolejny warsztat.Powodzenia. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Doświadczeni modelarze początkującym radzą używać gąbki do robienia obićCałą paczkę zawierającą dwadzieścia takich gąbeczek kupiłem w mini hurtowni kosmetycznej na bazarku. Jeśli dobrze pamiętam to cena wynosiła około 8 zł.… chyba uskutecznię delikatne obicia gąbeczką , wciąż brak wprawy i strach Taak. Potrafi mnie nieźle paraliżować. Jedyna metoda jaką dotychczas znalazłem to próbować małymi kroczkami mimo strachu. Nie zawsze mi się sprawdza, ale pozwala często iść do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi