Majorek Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Witam. Dziś chciałem zaprezentować wam sklejony jakiś czas temu model Yak’a-3 w skal 1:72(jak w temacie) z firmy smer. Zapraszam do komentowania. A jeśli chodzi o oszklenie kokpitu, to od razu mówię że nie chciało mi się malować (czekam na czas i chęci do pracy). Niedługo postaram się dołączyć jeszcze kilka fotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Postaraj sie o lepsza jakosc fotek, bo na tych niewiele (poza niepomalowana kabina) nie widac. Trudno mi jest nawet powiedziec czy malowales aerografem, czy pedzlem bo zdjecia sa niewyrazne. Jaczek niczego sobie, ale jak juz bedziesz mial te chec do pracy to z pewnoscia zabierzesz sie za lepszy model. Z tego co pamietam, to ten model Heller'a nie nalezy do najbardziej udanych Jakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemek15 Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Nawet fajny ja też takiego sobie fundnołem dzisiaj tyle że za dychę w kiosku z polskiej firmy plastik czy jakoś tak powiem szczeże że nawet dobrze odlany. Ale wracając do tematu nieżle pomalowany zdajeśię że w kamuflaż I Esc Półku Normandie, ale nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 13 Listopada 2007 Autor Share Napisano 13 Listopada 2007 Witam ponownie, oto kolejne zdjęcia. Niektóre się mogš powtarzać ale to dlatego, że majš tym razem 800 pikseli. Jeżli chodzi o malowanie, to w ruch poszedł aerograf. Przejcia pomiędzy jednym kolorem a drugim sš łagodne (nachodzš na siebie) jednak ze względu na skalę starałem się aby ów łagodne przejcie było jak w miarę ostre Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Z tego co pamietam, to ten model Heller'a nie nalezy do najbardziej udanych Jakow. Niestety jedynym modelem Jaka 3 w 1/72 trzymającym poziom jest zestaw Hasegawy ( choć i do niego można by się doczepić o parę rzeczy ). W tym roku Hobby Boss wypuścił zestaw tej maszyny , ale po tym co wyczytałem o nim na zachodnich forach zrezygnowałem z jego zakupu . PS. Nie wiem na czym polega nowomoda pisania Yakovlev zamiast Jakowlew , Sukchoi zamiast Suchoj , itd , itp ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 PS. Nie wiem na czym polega nowomoda pisania Yakovlev zamiast Jakowlew Masz racje. Sa w koncu polskie pisownie tych biur konstrukcyjnych. Ale wiesz, taki Yak jest coooool man! Ciekawe jak przekrecic Szczerbakow. O ile pamietam byl tez i taki samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 A ten Jaczek to chyba stary Heller sprzedawany jako Smer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 A ten Jaczek to chyba stary Heller sprzedawany jako Smer. Juz chyba od 20 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 A tak zmieniajac temat... Dlaczego zdjecia gotowego modelu trafily warsztatu, a nie do galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Najbardziej istotny błąd tego modelu to zdecydowanie byt wąska kabinka. Pozatym jak na tak stary model skleja sie go całkiem miło(tez jestem posiadaczem:-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 14 Listopada 2007 Autor Share Napisano 14 Listopada 2007 A tak zmieniajac temat... Dlaczego zdjecia gotowego modelu trafily warsztatu, a nie do galerii? Otóż Jaczek nie jest jeszcze gotowy ;) Jeszcze nie pomalowałem oszklenie kabiny. Postaram się zrobić to jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Zdjecia juz znacznie lepsze (choc jeszcze nie idealne), a malowanko, jak dla mnie, bardzo dobre! Razi mnie tylko ta, wystajaca z piasty kola, os. W rzeczywistosci nie wystawala chyba prawie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi