Jakub B. Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Jak przygotować zwykłą Vallejo Model Color do nakładania Aerografem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Poszukać na forum odpowiedzi w innym dziale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub B. Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 A rozcieńczać thinnerem z Vallejo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyziek Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Niekoniecznie, może to być czysta 40% wódka lub woda destylowana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Nie wiem jak inni, ale ja mam złe doświadczenia z Vallejo w aerografie szczególnie Model color. Dlatego przerzuciłem się na tamyia lub gunze. Do pędzla są znakomite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Ja zawsze rozcieńczałem zwykłą wodą z kranu + retarder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaris7813 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Najlepiej to kup sobie Vallejo Air - dedykowane do aerografu, nie wymagają żadnego rozcieńczania. http://www.mojehobby.pl/catalog/Air.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Ja rozcieńczam wódką i sobie chwalę (w proporcjach około 1:1). Wprawdzie nie miałem jeszcze okazji malować dużych powierzchni, więc takie rozcieńczenie mi wystarcza. Do dużych powierzchni pewnie potrzebny będzie retarder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts