Jakub B. Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Jak przygotować zwykłą Vallejo Model Color do nakładania Aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Poszukać na forum odpowiedzi w innym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub B. Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 A rozcieńczać thinnerem z Vallejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Niekoniecznie, może to być czysta 40% wódka lub woda destylowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Nie wiem jak inni, ale ja mam złe doświadczenia z Vallejo w aerografie szczególnie Model color. Dlatego przerzuciłem się na tamyia lub gunze. Do pędzla są znakomite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Ja zawsze rozcieńczałem zwykłą wodą z kranu + retarder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Najlepiej to kup sobie Vallejo Air - dedykowane do aerografu, nie wymagają żadnego rozcieńczania. http://www.mojehobby.pl/catalog/Air.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Ja rozcieńczam wódką i sobie chwalę (w proporcjach około 1:1). Wprawdzie nie miałem jeszcze okazji malować dużych powierzchni, więc takie rozcieńczenie mi wystarcza. Do dużych powierzchni pewnie potrzebny będzie retarder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi