Adrianowro Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Witam Sromotna porażka na Bytomiu w kolejowych, uświadomiła mnie że trzeba wracać do swoich korzeni skalowo/historycznych..... Wracamy do Wielkiej Wojny..... Tym razem pada na zaplecze frontu z dosyć ciekawą deweloperką ... Fotka tylko poglądowa.....aby pokazać jak duży będzie projekt. Na samej górze będzie okop ( front składał się z kilku transzei) - chyba ze jakimś cudem upoluje angielską lub niemiecką artylerię z tego okresu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 kolejny nietypowy pomysł na dioramkę, jestem ciekawa postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Znakomity temat i pomysł !! Trzymam kciuki. Bardzo lubię takie "architektoniczne" dioramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 ...Sromotna porażka na Bytomiu w kolejowych... Bez jaj... nie dostałeś nawet wyróżnienia? Co do nowej dioramki to zajmuje miejsce w pierwszym rzędzie i będę śledził bo koncepcja odważna i widowiskowa Wory będziesz sam produkował czy jakieś zestawowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 ...Sromotna porażka na Bytomiu w kolejowych... Bez jaj... nie dostałeś nawet wyróżnienia? Co do nowej dioramki to zajmuje miejsce w pierwszym rzędzie i będę śledził bo koncepcja odważna i widowiskowa Wory będziesz sam produkował czy jakieś zestawowe? Raz na wozie raz pod wozem jak mawiają ;) Syn dostał, to ważniejsze Wory jak zwykle sam ....pończochy mam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Artyleryja -Emhar,ewentualnie stary Airfix lub koszmarki ze Strelec...i trzymam kcuki.C by zapału i czasu starczyło na ''osiedle''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Artyleryja -Emhar,ewentualnie stary Airfix lub koszmarki ze Strelec...i trzymam kcuki.C by zapału i czasu starczyło na ''osiedle''. Emhar się do nieczego nie nadaje ... Airfix pewnie też , choć nie kojarzę aby robili coś w 35 . Łatwiej bedzie zrobić coś samemu w razie czego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Hobbity wybudowali bunkier, siedzę i oglądam rekonstrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Adrian-zakręcony z rana jestem i pisałem o 72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Adrian, Twój syn brylował w Bytomiu. To chyba sukces. Poza tym co by nie mówić konkurencja nie śpi i powrót z pustymi łapkami to nie porażka tylko wynik poziomu polskiego modelarstwa. Ja przytachałem 5 modeli i też nic nie wyróżniono, i powiem ci, że sam sobie też bym niczego nie przyznał, bo konkurencja była naprawdę dobra !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Adrian, Twój syn brylował w Bytomiu. To chyba sukces. Poza tym co by nie mówić konkurencja nie śpi i powrót z pustymi łapkami to nie porażka tylko wynik poziomu polskiego modelarstwa. Ja przytachałem 5 modeli i też nic nie wyróżniono, i powiem ci, że sam sobie też bym niczego nie przyznał, bo konkurencja była naprawdę dobra !! Może opacznie zrozumiałeś moje zdanie....;) Oczywiście tak jak napisałem już kilka razy - syn i jego gadzina były w tych dniach najważniejsze..... Powoli tworzy się zarys zbocza...... Z założenia że każdy domek będzie inny, a każdą deskę trzeba będzie osobno malować ..........mam czas Na pierwszy plan "magazyn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Adrian, jestem pewien, ze te konstrukcje były z surowego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Adrian, jestem pewien, ze te konstrukcje były z surowego drewna. W jakim sensie z surowego ? Oni wykorzystywali kazdy kawałek drewna jaki im wpadł w łapy. Od mebli po dechy z tartaku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Na razie to trochę tak wygląda jakby te schrony budowana z rozwalonego disneylendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Na razie to trochę tak wygląda jakby te schrony budowana z rozwalonego disneylendu Kolorów jeszcze nie tonowałem.....dojdzie wypłowienie , zabrudzenia, kurz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Żeby nie było że nic nie robię ......choć niewiele się jeszcze dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Może to wina fotek ale średnio wyglądają te zawiasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Bo są średnie- idą do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi