Ondrasz Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Kiedyś [nie tak znowu dawno temu :-) ] przeglądając czeluście internetu trafiłem na zdjęcie "poskładanego" samolotu, który wyglądał jak rysunek z instrukcji. Wszystkie części były osobno, ale połączone w jakiś sposób. Niestety, nie poświęciłem wtedy temu większej uwagi, teraz zaś, odnalazłem w swojej "szafie" kilka stareńkich modeli, pomyślałem sobie, ze byłaby to bardzo oryginalny sposób na ich prezentację. Chętnie podpatrzyłbym sposób montażu takiego sklejonego ale niesklejonego modelu. Czy ktoś z Was ma może linka do tej stronki? Wie gdzie odnaleźć jakieś wiadomości na temat takiej prezentacji modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal9/8301-8400/gal8319-Lightning-Large/00.shtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ondrasz Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Dziękuję ślicznie! O to właśnie chodziło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 ale fajne to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Tylko po co? To się nadaje jedynie na ekspozycję na targach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Sorki za odgrzebanie tematu. Pomysł na prezentację fajny ale widziałbym to w takich wariantach: 1. Model złożony w formie "eksplodującej" ale elementy składowe pomalowane (ciekawszy wizualnie) 2. Model złożony w formie "eksplodującej" i elementy składowe nie pomalowane ale obok takiego samego modelu złożonego do kupy i profesjonalnie pomalowanego (ekspozycja uświadamiająca osobom spoza "branży" jak wiele pracy trzeba włożyć, żeby uzyskać finalny efekt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ondrasz Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 Bardzo fajne rozwinięcie pomysłu. Szczególnie podoba mi się druga opcja. Heh, żeby tak gdzieś kupić wiaderko wolnego czasu... Można by wtedy zabrać się za realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Jest tylko jedno "ale"... Akurat ten model jako dosłowne potraktowanie instrukcji, która składała się z jednego obrazka pokazującego co i gdzie. Niektórzy może nie wiedzą, że w czasach prostych modeli, czasami instrukcja była jednoobrazkowa właśnie i na tym polega cały żart budowy tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi