tenzan Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Bf 109 E jaki jest każdy widzi. Chyba jeden z najpopularniejszych samolotów II wojny światowej. Model wykonany prosto z pudełka, w barwach Królewskich Sił Powietrznych Jugosławii, kwiecień 1941. Nowy model 109-tki Airfixa kleił się generalnie bezproblemowo. Malowanie - góra Tamiya XF-27 (black green), dół Tamiya XF-23 (light blue). Kalki firmy "Lift Here", z serii Yugoslav Emils. Zachęcam do oglądania i komentarzy Cytuj
tombie01 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Model wygląda na schludnie sklejony choć zdjęcia wykonane są w kiepskim świetle i trudno zauważyć bądź ocenić konkretne detale, nie wiem jaki kolor powinien mieć ten konkretny Emil ale rozumiem że dobierałeś go wg instrukcji wskazanej w kalkomani. Jedno co m isię nie podoba to nierówne maskowanie odcięcia spodu samolotu na ogonie, dość fajne brudzenie na spodzie choć brakuje albo nie widać silniejszego łosza po całości choć na górze i tak nie było by nic widać. Model dość mocno się błyszczy a powinien być matowy Cytuj
tenzan Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 Fakt, postaram się poprawić fotki next time. Co do kolorów - sprawdzałem w kilku źrodłach i te barwy wydały mi się najwłaściwsze. Co do błysku, efekt lampy błyskowej - w realu nieco mniej się świeci. Nie zmatowiłem modelu, ponieważ jugosłowiańskie E-3 nie były zbyt długo w służbie, toteż zanadto nie wypłowiały. Co do nierównego maskowania, zrobiłem to celowo - na kilku fotkach widać, że to przejście kolorów nie było jak od linijki. Cytuj
koralgol4 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Podobają mi się zacieki i wash na spodniej części. Cytuj
tenzan Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 tombie01, koralgol4, Model FAN - dzięki za miłe słowa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi