Jump to content

HOSPITALLER KNIGHT, XII C. 70mm

damien77
 Share

Recommended Posts

Witam, przedstawiam moja ostatnia figurke . Figurka wykonana z zywicy , nie jest to oryginalny produkt wiec ma swoje wady.Jest to moja pierwsza figurka w tej skali i bardzo przyjemnie mi sie ja malowalo,zdjecia nie sa najlepszej jakosci i troche przeklamuja kolory.Ogladajcie i komentujcie.

DSC03147.JPG

DSC03149.JPG

DSC03152.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

Ostatnie zdjecie jest bez obrobki.

DSC03138.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

— Powiedzże mi waszmość, proszę, bom ciekaw, czemu też taki katowski miecz pod pachą nosisz?

— Nie katowski to, mości namiestniku, ale krzyżacki, a noszę, bo zdobyczny i dawno w rodzie.

Bardzo ładnie pomalowany i podstaweczka stylowa ! . Może troszkę więcej stalowego na kolczugę, oksydu takiej jakości to oni wtedy nie posiadali . Ale to takie moje odczucie.

Tak sie zastanawiałem czy nie rozjaśnić bardziej, muszę popracować nad cieniami i rozjaśnieniami metalowych elementów,wogole malowanie metalu to dla mnie czarna magia , miecz malowałem na 4 rożne sposoby i dalej jest do d......py.

Napisz jak ty to robisz?...

Bardzo dużo czytam i oglądam w necie na temat malowania, szukam zdjęć referencyjnych.Polecam ci blog Arbala ColouredDust ,tam jest bardzo dużo sbs w języku polskim.Ale najważniejsza jest sama praktyka , codziennie staram się znaleźć chwilkę żeby coś pomalować i widzę ze z czasem idzie coraz lepiej.Także bierz pędzle do reki i maluj

Twarz i ubiór extra

Skoro piszesz, że kolory przekłamane, to trochę ciężko się wypowiedzieć.

Kolczuga może ma, powinna być pomalowana błękitnymi inkami iraz biłą farbą rozbłyski. Nie wiedzię czy tak robiłeś.

W całym modelu razi mnie po macoszemu potraktowany miecz. Rozumiem, że malowałeś go na końcu całości ?