damien77 Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Witam, przedstawiam moja ostatnia figurke . Figurka wykonana z zywicy , nie jest to oryginalny produkt wiec ma swoje wady.Jest to moja pierwsza figurka w tej skali i bardzo przyjemnie mi sie ja malowalo,zdjecia nie sa najlepszej jakosci i troche przeklamuja kolory.Ogladajcie i komentujcie. created by picasa2html.com Ostatnie zdjecie jest bez obrobki. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Buźka i szmatki pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 — Powiedzże mi waszmość, proszę, bom ciekaw, czemu też taki katowski miecz pod pachą nosisz? — Nie katowski to, mości namiestniku, ale krzyżacki, a noszę, bo zdobyczny i dawno w rodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 Bardzo ładnie pomalowany i podstaweczka stylowa ! . Może troszkę więcej stalowego na kolczugę, oksydu takiej jakości to oni wtedy nie posiadali . Ale to takie moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 Cudo! Napisz jak ty to robisz?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 Bardzo ładnie pomalowany i podstaweczka stylowa ! . Może troszkę więcej stalowego na kolczugę, oksydu takiej jakości to oni wtedy nie posiadali . Ale to takie moje odczucie. Tak sie zastanawiałem czy nie rozjaśnić bardziej, muszę popracować nad cieniami i rozjaśnieniami metalowych elementów,wogole malowanie metalu to dla mnie czarna magia , miecz malowałem na 4 rożne sposoby i dalej jest do d......py. Napisz jak ty to robisz?... Bardzo dużo czytam i oglądam w necie na temat malowania, szukam zdjęć referencyjnych.Polecam ci blog Arbala ColouredDust ,tam jest bardzo dużo sbs w języku polskim.Ale najważniejsza jest sama praktyka , codziennie staram się znaleźć chwilkę żeby coś pomalować i widzę ze z czasem idzie coraz lepiej.Także bierz pędzle do reki i maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RCTRAX-PL Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Twarz i ubiór extra Skoro piszesz, że kolory przekłamane, to trochę ciężko się wypowiedzieć. Kolczuga może ma, powinna być pomalowana błękitnymi inkami iraz biłą farbą rozbłyski. Nie wiedzię czy tak robiłeś. W całym modelu razi mnie po macoszemu potraktowany miecz. Rozumiem, że malowałeś go na końcu całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 Tak jak juz pisalem, nie potrafie malowac metalowych elementow.Jednak wszystko jest kwestia treningu,tego tez sie naucze potrzebuje tylko troche czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 To trening czyni mistrza, Ja jestem cały czas na etapie nauki. Do kolczug staraj się używać suchego pędzla z rożnymi odcieniami stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi