RCTRAX-PL Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Cześć wszystkim. Właśnie ukończyłem prace nad bojową maszyną kroczącą do gier bitwewnych Warhammer. Z uwagi, iż to pojazd SF to myślę iż można go Wam zaprezentować - wszak najbardziej zbliżone jest to do czołgu tylko, że zamiast gąsek ma odnurza Każdy miły osobnik proszony o oddanie bezstronnego głosu. Niestety praktyką jest, że na Cool Mini Or Not borykć się musimy z "trollami" zaniżającymi punkty w obawie przed konkurencją :( http://www.coolminiornot.com/378920 Cytuj
spiton Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Jest fantastyczny. Zdjęcia zresztą też. GRATULACJE !! Cytuj
Desaxe Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Kapitalny! Oddaje świetnie klimat Mrocznego Millenium Cytuj
Marcin1970 Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Chodziarz to bajka nie jest moja to wygląd tego ohydztwa jest imponujący! Krew jest cieczą oleista w konsystencji i mimo wszystko powinna ściekać ( przynajmniej te większe rozbryzgi). Cytuj
damien77 Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Wogole nie moj klimat,ale malowanie powala.Mozna gdzies zobaczyc twoje warsztaty? Cytuj
RCTRAX-PL Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Krew jest cieczą oleista w konsystencji i mimo wszystko powinna ściekać ( przynajmniej te większe rozbryzgi). Faktycznie może gdzie niegdzie trochę więcej jej uleję Dzięki za podpowiedź. Wogole nie moj klimat,ale malowanie powala.Mozna gdzies zobaczyc twoje warsztaty? Dzięki damien77 ! Moje prace prezentuję na FB: https://www.facebook.com/quinsminiatures Chyba, że o coś innego pytasz... Edytowane 3 Maja 2015 przez Gość Cytuj
7urgen Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Wojna nie ta ale klaszczę w ręce... Mam nadzieje że słychać Cytuj
RCTRAX-PL Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 Wojna nie ta ale klaszczę w ręce... Mam nadzieje że słychać Dzięki Słychać ! Nastrajacie mnie do jeszcze cięższej pracy Cytuj
damien77 Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Chcialbym zobaczyc jak malujesz, najbardziej interesuje mnie malowanie nmm.Gdzies tam kiedys trafilem na twoj warsztat z malowania ale chyba nie byl kompletny.Na marginesie ,pochodze z Koszalina ale od wielu wielu lat tam nie mieszkam, moze w koncu znajde czas na odwiedzenie starych smieci to wpadlbym z odwiedzinami i pokazal bys mi jak malujesz Cytuj
adamkijak Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Świetna praca, malowanie i zdjęcia na bardzo wysokim poziomie. Cytuj
RCTRAX-PL Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 Chcialbym zobaczyc jak malujesz, najbardziej interesuje mnie malowanie nmm. Co to "nmm" - sory za lamelstwo. marginesie ,pochodze z Koszalina ale od wielu wielu lat tam nie mieszkam, moze w koncu znajde czas na odwiedzenie starych smieci to wpadlbym z odwiedzinami i pokazal bys mi jak malujesz W klubie wojskowym gdzie mamy klub gracza w zeszłym miesiącu zrobiliśmy pierwsze warsztaty malarskie. Temat chyba się spodobał więc postaramy się temat kontynuować. Jak coś to serdecznie zapraszam. Świetna praca, malowanie i zdjęcia na bardzo wysokim poziomie. Dziękuję Nad zdjęciami meczyłem się czas jakiś. Szukałem porad na forach, eksperymentowałem i tak jakoś wreszcie wyszło. Jeśli potrzebował byś w tek kwestii pomocy, to pisz. Mogę też pokazać moje foto atelier - prosta sprawa, praktycznie bezkosztowa Oczywiście dobra lampa pomaga. Jednak lampę tę używam głównie do malowania W numerze 6/55/2015 Super Model jest ciekawy artykuł o robieniu zdjęć modelom. Polecam artykuł. Cytuj
damien77 Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 NMM - non metallic metal,malowanie elementow nie metalowych w kolorze metalu. Cytuj
RCTRAX-PL Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 NMM - non metallic metal,malowanie elementow nie metalowych w kolorze metalu. OK, jasne. Do złotego używam (mam) farby vallejo ale inne niż w zestawie. Jednak używam wosków od AK Interactive. Wg mojej oceny są rewelacyjne. W jednym z numerów Super Modela prezentowałem ich zastosowanie. Moje foto produkcyjne: oraz video: Cytuj
spiton Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 A ja jeszcze raz się zachwycę fotami. są na tyle urokliwe, że oglądałem je już z 5 razy ,-)) PS. co to jest ten True metal w tubkach ?? Cytuj
RCTRAX-PL Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 A ja jeszcze raz się zachwycę fotami. są na tyle urokliwe, że oglądałem je już z 5 razy ,-)) Fajny jest model - to pomaga ;) PS. co to jest ten True metal w tubkach ?? To jest niedawna nowość od AK Interactive. Wosk, pasta o różnych (chyba 10ciu) odcieniach. Maluje się jak farbami olejnymi. Rozcieńczać można White spiritem. Ponoć po dobrym rozcieńczeniu można malować aero. Po krótkim schnięciu polerujemy wacikami kosmetycznymi. Fajny efekt Cytuj
RCTRAX-PL Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 Fajny metaliczny efekt. Po zakupie wosków przestałem używać akryli metalicznych. Płaskie powierzchnie można polerować używając większej siły i efekt odbicia jest lepszy. Kolory past ze sobą mieszam. Biorąc pod uwagę, iż się maluje jak olejami to w bardzo prosty sposób cienujemy model. Dużo prościej niż non metalikiem czy metalicznymi akrylami i washem czy inkiem. No może prócz inka bowiem akryl metaliczny plus INK nanoszony aero, to też bardzo prosty i efektowny sposób na modelowanie światła. Cytuj
Skoti Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Świetna figurka, rewelacyjne malowanie. Dołaczam do pytania o te tubki True Metallic, co to jest i z czym się to je Cytuj
spiton Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Świetna figurka, rewelacyjne malowanie. Dołaczam do pytania o te tubki True Metallic, co to jest i z czym się to je "Fajny metaliczny efekt. Po zakupie wosków przestałem używać akryli metalicznych. Płaskie powierzchnie można polerować używając większej siły i efekt odbicia jest lepszy. Kolory past ze sobą mieszam. Biorąc pod uwagę, iż się maluje jak olejami to w bardzo prosty sposób cienujemy model. Dużo prościej niż non metalikiem czy metalicznymi akrylami i washem czy inkiem. No może prócz inka bowiem akryl metaliczny plus INK nanoszony aero, to też bardzo prosty i efektowny sposób na modelowanie światła." Cytuj
RCTRAX-PL Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Dzięki spiton, to ja jeszcze dołożę link do filmiku: Cytuj
Marcin1970 Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Fajne, ale w sumie to nic nowego. Wiele lat temu Humbrol robił świetne metaliki do polerowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi