Dumo Napisano 11 Marca 2008 Autor Share Napisano 11 Marca 2008 Mam aparat 5.1 z trybem macro tylko pijacka ręka mi się trzęsie hehe, jutro przy dziennym świetle pstrykne pare fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Pare fotek, jakościowo napewno lepsze od poprzednich ale niestety mój aparat jest za słaby na taką małą odległość pstrykania zdjęć... Czwóreczka jest już prawie skończona wystarczy tylko opylić wieża pare dodatków i biore się za winietke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Ze zdjęć można powiedzieć, ze jest dobrze pomalowany, znaczy merytorycznie. Chyba jedynie włazy powinny być w kolorze bazowym, natomiast nie widać żadnych smaczków. Jaki masz aparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Objektyw 5.1 mega ale tryb macro ma cienki za bardzo nie zbliżysz... Smaczków żadnych nie robiłem bo w tym modelu stawiam na realnośc rozjaśnień na kadłubie też nie ma. Washa także nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Smaczków żadnych nie robiłem bo w tym modelu stawiam na realnośc rozjaśnień na kadłubie też nie ma. Washa także nie robiłem. huh a ja myślałem że takie rzeczy to się właśnie używa by wygladał model realniej ?? ;p A fotki nie musisz robić na makro, daj dobre światło i rób nawet z dalsza ale na zoomie optycznym przy 5Mpx spokojnie sobie zzumujesz i skadrujesz już na kompie np w PS żeby było ładnie na forum wyglądające. i nie bedziesz miał dzieki temu też głębi ostrości tak ze wyraźny będzie cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 tak wygląda ciekawie, ale potrzebne są naprawdę dobre zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Niestety fotograf ze mnie marny... Czwóreczka już można powiedzieć, że jest skończona: Dlatego biore się za standardową małą winietke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 postaraj się zrobić lepsze zdjęcia naprawdę, twój model jest wart tego - wygląda to ciekawie. A czy lufa to nie będzie malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Kiedyś na fotce widziałem krótką czwóreczke z niepomalowaną lufą... tak mi to się wryło że musiałem tak zrobić w mojej. Jutro spróbuje zrobić fotki na balkonie jak pogoda się poprawi bo jak narazie pada śnieg z deszczem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Kurde super wygląda Powiedz mi tylko na jaki kolor pomalowałeś wewnętrzną część płyt bocznych (chodzi dokładnie o części B29 i B30 w punkcie 8 instrukcji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Dobrze mieć instrukcję... nie ma znaczenia na jaki kolor pomalujesz środek bo i tak tego widać nie będzie, ja pomalowałem na czarny matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 No to tak mam złe wieści niestety model nie stanie na żadnej dioramie (winietce) poprostu nie mam czasu, ledwo co do szkoły wróciłem po praktyce i nam tyle sprawdzianów doje**** że ja nie wiem jak do końca roku się wyrobie, to ogarne!! Dokończe model na tyle ile się da i go wystawie... pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 No w pełni zrozumiałe. Dokończ tak jak jest, bo jest gut. Zrob fajne fotki, żeby jeszcze polepszyć efekt końcowy i będzie. Choć muszę przyznać, że Twoje fotki Panther'a już były ładne, oby tak dalej... PS Czyli robisz przerwę od modelarstwa po tym modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 Robie przerwe po elefancie, a jego budowa potrwa jakies 4 miesiące może więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi