Pablo G. Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Witam, Postanowiłem się też pochwalić swoim Panzer II. Model prawie z pudła jedyne co wymieniłem to lufy, chciałem jeszcze gąski ale akurat nie było nigdzie tych z Bronco. Miłego oglądania. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Ostatnio duzo tutaj "dwojek". Wiem ile to warte bo sam go mialem w latach 90tych a wykonanie nie bylo tak spektakularne. Mi sie podoba choc fachowcy pewnie znajda pare mankamentow. Z czego zrobiles pasek lornetki figuranta? Tak czy siak kawalek dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Podoba mi się. Na zdjęciach widać ze przód trochę słabo ci się spasował. W kilku miejscach może troszkę za mocno oddawane, ale ogólnie robi dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Bardzo fajne zadrapania. Momentami jest ich za dużo, ale spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Dzięki za komentarze, pasek lornetki zrobiłem z taśmy tamiyi. Co do spasowania to faktycznie jest słabe, tak w ogóle to kadłub jest rozbieralny bo pierwotnie wymieniało się w tym modelu baterie, Tamiya wymyśliła sobie że będzie jeżdził. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Z czego zrobiles pasek lornetki figuranta? . Można również wykorzystać ramki od elementów fototrawionych. Przyciąć nożyczkami od paznokci i malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Nie kryje ze pytalem pod katem wlasnej dzialalnosci. Zdarza mi sie samemu wykonywac pasy, troki itd. Czasami mam problemy materialowe a ten pasek wyglada (przynajmniej na zdjeciu) dosc dobrze. Jezeli wiesz czym sie param pojmiesz ze pasek wykonany z przycietej tasmy metalowej i pomalowany nie bardzo by wygladal w skali 1/6. Ale dzieki za chec pomocy i dobre intencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Kiedyś były modne takie, plecione z włóczki, opaski na rękę, zastanawiałem się nawet jak by to wyglądało w modelu zrobione np. z nici. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 No ja raczej szukam materialu imitujacego skore. Ale kazdy pomysl jest dobry. Bo prowadzi droga prob i bledow do znalezienia rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Ładny model. Szkoda, że te gąsienice są gumowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi