sat Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Poszukuję w dobrej jakości instrukcji (PDF) malowania ww. modelu. Ta z Plastyka nie ma oznaczeń jakie części jakim kolorem tylko spis potrzebnych farb. Z góry dziękuję.P.S. Zabieram się powoli do kompletowania warsztatu do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Poszukuję w dobrej jakości instrukcji (PDF) malowania ww. modelu. Proszę bardzo.Ta z Plastyka nie ma oznaczeń jakie części jakim kolorem tylko spis potrzebnych farb.… Ta z plastyka podaje jak z zewnątrz. Ta z chematica podaje jak wewnątrz. Przy poziomie twojego pytania spokojnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Mam dwa czasopisma, oto one: -TBiU 005 - PZL P-37 'Los' -Monografie Lotnicze nr100 - PZL P 37 Los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sat Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Poszukuję w dobrej jakości instrukcji (PDF) malowania ww. modelu. Proszę bardzo.Ta z Plastyka nie ma oznaczeń jakie części jakim kolorem tylko spis potrzebnych farb.… Ta z plastyka podaje jak z zewnątrz. Ta z chematica podaje jak wewnątrz. Przy poziomie twojego pytania spokojnie wystarczy. Wielkie dzieki za szybką odpowiedź. Miałem na myśli dokładnie instrukcję wnętrza a nie jak można by rzec zewnątrz - która to jest jasna i czytelna Faktycznie mogłem poszperać głębiej w googlach Zdecydowanie wystarczą. Dzięki jeszcze raz!! Edytowane 20 Maja 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Brawo! Życzę przyjemnej zabawy przy Łosiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Jeśli robisz w 1/72 (Mistercraft), to polecam zaopatrzyć się w większą ilość szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sat Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Jeśli robisz w 1/72 (Mistercraft), to polecam zaopatrzyć się w większą ilość szpachli. Firma Plastyk - obadamy co z tego Łosia za Łoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Plastyk (ZTS) i Mistercraft idą z "jednej sztancy". Formy, które mają chyba lat 30+. Dodatkową trudnością jest jakość użytego tworzywa. Tu nie będę generalizował, zależy na co trafisz. Mój akurat był z dwóch rodzajów. Jeden dość przyjemny w obróbce (jasnoszary), drugi nieprzyjemny, łuszczący się, dużo jam skurczowych. Generalnie poszło mi prawie cała tuba "Humbrol Fillera". I uważaj na połączenie sekcji ogonowej z resztą kadłuba, tam jest spore przesunięcie, ale to akurat "wada fabryczna". A tak z ciekawości: jakie oszklenie Ci się trafiło? Przeźroczyste czy lekko żółtawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 … obadamy co z tego Łosia za Łoś Byle nie taki.Plastyk (ZTS) i Mistercraft idą z "jednej sztancy".Na mój gust chematic także.Formy' date=' które mają chyba lat 30+. …[/quote']Wypuścili w 1982, lub 1983. Pierwsze serie Plastyka były całkiem sklejalne. Jedną sztukę zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sat Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 … obadamy co z tego Łosia za Łoś Byle nie taki.Plastyk (ZTS) i Mistercraft idą z "jednej sztancy".Na mój gust chematic także.Formy' date=' które mają chyba lat 30+. …[/quote']Wypuścili w 1982, lub 1983. Pierwsze serie Plastyka były całkiem sklejalne. Jedną sztukę zrobiłem. Link nie działa - to forum rowerowe. Czas mam i szpachel zakupiony - jak pisałem - czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 … obadamy co z tego Łosia za Łoś Byle nie taki.… Link nie działaDziała. Bez logowania.to forum rowerowe. …Uhum. Zdarza mi się nie tylko kleić modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sat Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 Niestety, ale link który podałeś to jednak forum MTB Mazovia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sat Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Plastyk (ZTS) i Mistercraft idą z "jednej sztancy". Formy, które mają chyba lat 30+. Dodatkową trudnością jest jakość użytego tworzywa. Tu nie będę generalizował, zależy na co trafisz. Mój akurat był z dwóch rodzajów. Jeden dość przyjemny w obróbce (jasnoszary), drugi nieprzyjemny, łuszczący się, dużo jam skurczowych. Generalnie poszło mi prawie cała tuba "Humbrol Fillera". I uważaj na połączenie sekcji ogonowej z resztą kadłuba, tam jest spore przesunięcie, ale to akurat "wada fabryczna".A tak z ciekawości: jakie oszklenie Ci się trafiło? Przeźroczyste czy lekko żółtawe? Co do tworzywa to szare - całkiem całkiem w obróbce. Oszklenie czyste - na szczęście w miarę ,,dobrej" jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi