sushi79 Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam. Kolejne zdjęcia z pracy. Poprawiona kierownica... praca nad silnikiem... i praca nad felgami(na razie to tylko na próbę) .... pozdrawiam Cytuj
irizar Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam, Fajny model, ja mam przerwę bo wypadek sportowy. Widać doświadczenie i perfekcje. Cytuj
sushi79 Napisano 24 Września 2015 Autor Napisano 24 Września 2015 Witam wszystkich. Trochę czasu minęło od ostatniej aktualizacji ale było to związane z ..życiem, jak to się mówi, na wszystko zawsze ma się czas . Ale ostatnio trochę podłubałem i udało mi się co nie co zrobić.. o to efekty... jeszcze wszystko czeka na lakier i polerkę. Pozdrawiam Cytuj
Coppercat Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Jak zwykle Śledzę Twój warsztat z dużą przyjemnością. I odrobiną zazdrości niestety, bo sam tak nie potrafię Napisz proszę z czego zrobiłeś tapicerkę w części "sypialnej". Bardzo ciekawa faktura. I jeszcze jedno pytanie, które już zadawałem na forum: Dlaczego sklejasz wszystko do kupy (np. silnik) a potem dopiero malujesz Czy nie wygodniej było by pomalować poszczególne elementy, a potem dopiero skleić Jak poprzednio zadawałem to pytanie, dostawałem dość mętną odpowiedź, że w ciężarówkach tych kolorów jest niewiele i nie robi różnicy, czy się maluje przed, czy po klejeniu. U Ciebie jednak kolorystyka jest dość urozmaicona Cytuj
sushi79 Napisano 25 Września 2015 Autor Napisano 25 Września 2015 Coppercat dzięki ze się podoba. Co do tapicerki to jak kupuje dziecku malinki z np.Tesco(nie mam działki bo nie mieszkam w Polsce:/)to w pudełeczko jest to taki podkład pod malinki ,i tak kiedyś pomyślałem że można to wykorzysta.. co do malowania silnika, to jeśli bym robił silnik prosto z pudła bez żadnych przeróbek to nie ma problemu ,można malować wszystko oddzielnie ,natomiast jak już dokładasz coś od siebie ,jakieś śrubki, okablowanie czy teraz w moim przypadku przeróbka to jest strasznie ciężko pomalować wszystko oddzielnie a następnie przykleić nie pobrudzić tego klejem np.taka nakrętka jak u mnie w silniku widać ,wielkość 0,6mm i teraz pomaluj je oddzielnie i przyklej nie brudząc klejem.. Cytuj
Coppercat Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Dzięki za wyjaśnienia Pytając nie myślałem o detalach typu nakrętka, ale raczej o całych podzespołach (gaźnik, osłony zaworów itp.). A'propos nakrętek: używasz gotowych ? Jeżeli tak, napisz proszę jakich (gdzie kupione, producent itp.) ? Odnośnie podkładek pod malinki: to musi być delikatnie mówiąc wilgotne po wyjęciu z pod owoców Nie jest upaćkane malinkami ? Podobne podkładki są w pojemnikach z porcjowanym mięsem , ale tego bym nie zaryzykował Cytuj
sushi79 Napisano 18 Października 2015 Autor Napisano 18 Października 2015 Witam ponownie... Trochę ostatnie czasy podkręciłem tempa , Scania została ukończona !! Kilka zdjęci z dalszych prac nad nią.. więcej zdjęć już będzie tylko w galerii. pozdrawiam Cytuj
Misiek123 Napisano 4 Grudnia 2016 Napisano 4 Grudnia 2016 Z czego zrobiłeś te kolczaste nakładki na felgi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi