Dorotka Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam. Kolejne zdjęcia z pracy. Poprawiona kierownica... praca nad silnikiem... i praca nad felgami(na razie to tylko na próbę) .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam, Fajny model, ja mam przerwę bo wypadek sportowy. Widać doświadczenie i perfekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Witam wszystkich. Trochę czasu minęło od ostatniej aktualizacji ale było to związane z ..życiem, jak to się mówi, na wszystko zawsze ma się czas . Ale ostatnio trochę podłubałem i udało mi się co nie co zrobić.. o to efekty... jeszcze wszystko czeka na lakier i polerkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Jak zwykle Śledzę Twój warsztat z dużą przyjemnością. I odrobiną zazdrości niestety, bo sam tak nie potrafię Napisz proszę z czego zrobiłeś tapicerkę w części "sypialnej". Bardzo ciekawa faktura. I jeszcze jedno pytanie, które już zadawałem na forum: Dlaczego sklejasz wszystko do kupy (np. silnik) a potem dopiero malujesz Czy nie wygodniej było by pomalować poszczególne elementy, a potem dopiero skleić Jak poprzednio zadawałem to pytanie, dostawałem dość mętną odpowiedź, że w ciężarówkach tych kolorów jest niewiele i nie robi różnicy, czy się maluje przed, czy po klejeniu. U Ciebie jednak kolorystyka jest dość urozmaicona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Coppercat dzięki ze się podoba. Co do tapicerki to jak kupuje dziecku malinki z np.Tesco(nie mam działki bo nie mieszkam w Polsce:/)to w pudełeczko jest to taki podkład pod malinki ,i tak kiedyś pomyślałem że można to wykorzysta.. co do malowania silnika, to jeśli bym robił silnik prosto z pudła bez żadnych przeróbek to nie ma problemu ,można malować wszystko oddzielnie ,natomiast jak już dokładasz coś od siebie ,jakieś śrubki, okablowanie czy teraz w moim przypadku przeróbka to jest strasznie ciężko pomalować wszystko oddzielnie a następnie przykleić nie pobrudzić tego klejem np.taka nakrętka jak u mnie w silniku widać ,wielkość 0,6mm i teraz pomaluj je oddzielnie i przyklej nie brudząc klejem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Dzięki za wyjaśnienia Pytając nie myślałem o detalach typu nakrętka, ale raczej o całych podzespołach (gaźnik, osłony zaworów itp.). A'propos nakrętek: używasz gotowych ? Jeżeli tak, napisz proszę jakich (gdzie kupione, producent itp.) ? Odnośnie podkładek pod malinki: to musi być delikatnie mówiąc wilgotne po wyjęciu z pod owoców Nie jest upaćkane malinkami ? Podobne podkładki są w pojemnikach z porcjowanym mięsem , ale tego bym nie zaryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Witam ponownie... Trochę ostatnie czasy podkręciłem tempa , Scania została ukończona !! Kilka zdjęci z dalszych prac nad nią.. więcej zdjęć już będzie tylko w galerii. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek123 Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Z czego zrobiłeś te kolczaste nakładki na felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi