szesnastak Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Witam, Przyłączam się więc do zabawy z modelem: Porsche Carrera GT, Tamiya, 1:24. Generalnie będzie to model bez specjalnych zmian, jednak co nieco może pozmieniam. Co do koloru jeszcze nie jestem do końca zdecydowany, zastanawiam się nad: srebrnym (na który chyba pomaluje), czarnym bądź białym. Oczywiście z elementami karbonu. Koloru wnętrza również jeszcze nie wybrałem. Oto wymagany in-box: Pudełko: instrukcja, kalki oraz inne elementy Kasta: Wypraski: no i silnik: No to biorę się do roboty. Wszystkim życzę miłej zabawy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Jaki to jest silnik V czy rzędowy? nie mogę się dopatrzeć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 Jest to dokładnie V10 5,7 litra. Z resztą na pudełku jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Thnx niezłe bydle. Ma więcej cylindrów niż moja Scania bo ja mam tylko V8 ale za to 16 l pojemności i 580 KM xD chcesz na 1/4 mili? :P Ładny model. Biore chipsy piweczko i siadam w 1 rzędzie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 Małe odświeżenie w temacie. Co na razie zrobiłem: lekko przeszlifowałem kastę (jeszcze trzeba będzie poprawić), wkleiłem boki drzwi i położyłem szpachlę w szparach. Mała przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 5,7 litra ma niezły zapas mocy silnik troszke mało szczegółowy tylko blok i kolektory powietrza.... i widze kolektory wydechowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 silnik troszke mało szczegółowy tylko blok i kolektory powietrza.... i widze kolektory wydechowe... Czy silnik jest mało szczegółowy, to bym nie powiedział. Po troszku moja wina, ale do zdjęcia nie wsadzałem silnika w środek ponieważ jeszcze go nie zrobiłem (a trochę to potrwa ). Na razie zająłem sie samą kastą, a te zdjęcie to tylko przymiarka. Niedługo postaram sie wstawić jakieś zdjęcia z postępów pracy nad silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Siemka Napewno Ci się przyda przy budowie: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=30373&highlight=porsche[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Hmm... A taka Carrerka nie miala charakterystycznego dla Porsche silnika z przeciwleglym ukladem cylidrow, tylko V-ke? Dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Pomyliłeś Majku 911 które tradycyjnie od lat 60 mają 6 boxerską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi