SeaWolf Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Witam. Korzystając z chwili relaksu na chorobowym poczyniłem sobie oto taki przyjemny model wydany przez firmę heller. Praca przy modelu była bardzo fajna i bezproblemowa, części dość dobrze spasowane, także polecam dla początkujących. Malowany farbami Tamiya. Zrezygnowałem z zamontowania żagli, cóż... wyglądały bardzo sztucznie i plastikowo. Mój kunszt nie jest jeszcze tak dobry żeby uszyć je z materiału także po porostu zrezygnowałem. Gablotkę wykonałem z pleksy własnoręcznie. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Urocza łódeczka Gratulacje, fajny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Faktycznie,bardzo przyjemny dla oka Choć może olinowanie mogłoby być nieco grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Fajny modelik. Bardzo ładnie zrobiony. Tylko kotwica coś tak nienaturalnie wisi, nie naprężając w ogóle liny... Zmień proszę tło do zdjęć- obecne bardzo rozprasza odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Kotwica faktycznie dziwnie wisi. Postaram się zrobić foty na jednolitym tle jak będę miał trochę więcej czasu. Narazie przemeblowuje swój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilc78 Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Miły modelik, przyznam, że mój tak ślicznie nie wychodzi, może troche przekombinowałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 Kotwice połóż na burcie i przywiąż do knagi nie będzie sie majtała ;) materiał zwiniętego żagla lepiej by wyglądał przywiązany do masztu i do gafla a nie pod bomem bom i gafel mogłyby dostać też na końcach po parze olinowania z blokami tak żeby można było nimi sterować z fajnej łódeczki można tak zrobić fajniejszy jachcik ;) bardzo ciekawa gablota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi