Matee Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Witam wszystkich! Po długiej przerwie zaczynam znowu sobie coś dłubać. Tym razem wybór padł na Raptora Italeri. Zamierzam do niego dokupić jakieś blaszki Edka do wnętrza i ewentualnie coś jeszcze. Coś tam sobie zacząłem - pomalowałem GBU-31 i spróbowałem trochę poprawić przedział na rakiety (czy jakoś tak to się nazywało). Planuję pudełkowe malowanie. Przepraszam za tło i jakość zdjęć - obecnie aparat jest w innym mieście. Pudełko: I in-box: I tu rodzi się pytanie: Jakie uzbrojenie przenosił ten f 22 raptor 7fs 49th holloman? Skromnie dodam, że mam 11 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 doświadczenia czy wieku wrzuć w wujka googla konkretny typ i polukaj troszkę. net to bogactwo wiedzy jak ktoś chce. pozdrawiam i powodzenia i będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 Dzięki! Powodzenia na pewno się przydadzą. Postanowiłem nie używać gbu-31. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 I słusznie, z tego co wiem to GBU-31 były montowane tylko pokazowo. Generalnie Raptor to jest typowy myśliwiec przewagi powietrznej, więc raczej dobrze byłoby mu powiesić tylko uzbrojenie powietrze-powietrze, konkretnie 6 AIM-120C/D w centralnych komorach i AIM-9X w bocznych. Chociaż jak tak patrzę to na ramkach masz AIM-9L/M, które raczej też są poprawne, ale odpowiedniejsza byłaby jednak wersja X. Poza tym jak już malowałeś tę bombę to warto byłoby ją pomalować taką jak jest w rzeczywistości, one nie są całe oliwkowe, spora część bomby jest jasnoszara, ale skoro jej nie wieszasz to chyba nie ma to już znaczenia ;) Generalnie model Italeri jest kiepski i średnio spasowany, ale życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 Dzięki za wsparcie. Na weekendzie postaram się zamówić blachy i może jeszcze jakąś żywicę. A co do gbu to to był tylko "podklad", tak jak mówiłeś nie ma sensu kontynuować malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Jakiś czas temu miałem krótką przygodę ze skalą 1:48 i miałem okazję popełnić takiego Raptora z Italieri - całkiem przyjemnie się składał jedyne co wymagało więcej czasu to w kamuflażu wykonanie ramki dookoła skrzydeł i usterzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Z tego co się orientuje to Raptory atakowały jak na razie tylko cele naziemne,co prawda były to GBU-32 JDAM,i pewnie w przyszłości będzie używany przede wszystkim do takich misji,więc GBU-31 też są chyba OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Tak jak już wcześniej napisałem - nie będę używać gbu-31. A i tak niedługo raptor zostanie zastąpiony f 35, więc cele naziemne będą atakowane przez niego (tak podejrzewam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 F-22 i F-35 będą służyły równolegle. Raptor jako myśliwiec przewagi powietrznej a F-35 jako myśliwiec wielozadaniowy. Te samoloty są przeznaczone do zupełnie różnych funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 No to źle podejrzewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 Blaszki i farby zamówione (przepraszam za opóźnienie z powodów finansowych) - niedługo zacznie się coś dziać (w sumie to nawet teraz coś podłubałem, ale nic co byłoby warte do pokazania na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi