Polski_Czołgista Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 No zapowiada się ciekawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Co to będzie za malowanie? ładnie wychodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 No różnica między górą a dołem wielka. Cieniowanie samym białym kolorem to chodzenie po cienkim lodzie - łatwo przesadzić. Lepiej mieszaj do z bazowym i dopiero cieniuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 To ja się tu silę na mentorstwo a Ty wiesz co i jak. Już milknę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Bardzo ciekawie to wyglądało. Położyłeś najpierw jakiś klasyczny preshading po liniach podziału, czy coś innego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted November 15, 2015 Super Moderator Share Posted November 15, 2015 Samoloty nie moja rzecz ale z ogromną uwagą śledzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Hej. Widzę, że rury masz już gotowe, a jeszcze nie wklejone. Jak dalej będziesz postępował z modelem? Malujesz osobno samolot i wklejasz rury do gotowego, czy będziesz je maskował? Pzdr Adam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Cześć. Maluję model, potem wklejam rury. Spasowanie jest bardzo dobre, nie powinno być problemu. :-) Nie będzie. Zrobiłem dokładnie tak samo w swoim Eduardowym IXc, odpada cała zabawa z maskowaniem wydechu przy malowaniu modelu. Jak bajerzenie spodu modelu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Śmiało możesz jeszcze trochę zróżnicować malowanie. Strasznie zachowawczo to teraz wygląda, zwłaszcza w porównaniu z górą modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Jeszcze przecież będą lakiery bezbarwne na koniec a one trochę tłumią takie efekty. Jabym jeszcze trochę poszalał z dołem, i z rozjaśnianiem części paneli i z ciemnym cieniem po liniach podziałowych. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 ... Rozumiem koncepcję ;) Komentuję na zasadzie, czego to ja bym mu nie zrobił Fajny. Co to, kto to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Spitfire. :-P No patrz Pan Dzięki za namiar. Fajne malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Same końcówki osłon luf działek też okopć i pomaluj lufy na kolor oksydowanego metalu i będzie git. Tradycyjnie się przyczepię, że trochę zbyt sterylnie i nieco wypłowień tu i tam krzywdy by mu nie zrobiło ale ogólna staranność mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 No ja nie mówię, żeby go w błocie i kurzy panierować, ale ze dwa czy trzy samoloty w życiu widziałem i żaden czysty nie był ;) Czekam na te następne zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts