Polski_Czołgista Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 No zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Co to będzie za malowanie? ładnie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 No różnica między górą a dołem wielka. Cieniowanie samym białym kolorem to chodzenie po cienkim lodzie - łatwo przesadzić. Lepiej mieszaj do z bazowym i dopiero cieniuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 To ja się tu silę na mentorstwo a Ty wiesz co i jak. Już milknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Bardzo ciekawie to wyglądało. Położyłeś najpierw jakiś klasyczny preshading po liniach podziału, czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 15 Listopada 2015 Samoloty nie moja rzecz ale z ogromną uwagą śledzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Hej. Widzę, że rury masz już gotowe, a jeszcze nie wklejone. Jak dalej będziesz postępował z modelem? Malujesz osobno samolot i wklejasz rury do gotowego, czy będziesz je maskował? Pzdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Cześć. Maluję model, potem wklejam rury. Spasowanie jest bardzo dobre, nie powinno być problemu. :-) Nie będzie. Zrobiłem dokładnie tak samo w swoim Eduardowym IXc, odpada cała zabawa z maskowaniem wydechu przy malowaniu modelu. Jak bajerzenie spodu modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Śmiało możesz jeszcze trochę zróżnicować malowanie. Strasznie zachowawczo to teraz wygląda, zwłaszcza w porównaniu z górą modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Jeszcze przecież będą lakiery bezbarwne na koniec a one trochę tłumią takie efekty. Jabym jeszcze trochę poszalał z dołem, i z rozjaśnianiem części paneli i z ciemnym cieniem po liniach podziałowych. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 ... Rozumiem koncepcję ;) Komentuję na zasadzie, czego to ja bym mu nie zrobił Fajny. Co to, kto to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 Spitfire. :-P No patrz Pan Dzięki za namiar. Fajne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Same końcówki osłon luf działek też okopć i pomaluj lufy na kolor oksydowanego metalu i będzie git. Tradycyjnie się przyczepię, że trochę zbyt sterylnie i nieco wypłowień tu i tam krzywdy by mu nie zrobiło ale ogólna staranność mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 No ja nie mówię, żeby go w błocie i kurzy panierować, ale ze dwa czy trzy samoloty w życiu widziałem i żaden czysty nie był ;) Czekam na te następne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi