Polski_Czołgista Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam model już prawie skończony ale poprzedni warsztat gdzieś mi zniknął więc aktualizacja tu po prawie roku: Tamiyowy zimm wygląda dość dobrze na tym czołgu chyba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Hej, kalki troszkę słabo siadły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Ładnie pomalowany, tylko tak jak kolega wyżej wspomniał - kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Nie zapomniej pousuwac nadlewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Coś jakby odkurz za duży. Że ten rozmazany zielony? Jeśli tak to wina aerografu bo piaskowy i zielony były takim z dolnym zbiornikiem za 20 zł a brązowy był już pseudo ivata. Ale efekt chyba nie jest tragiczny Nie zapomniej pousuwac nadlewek Ok Ładnie pomalowany, tylko tak jak kolega wyżej wspomniał - kalki Dzięki pierwszy model z 3 kolorowym camo malowany aerografem Double action można powiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Tu mam małe pytanie czy jak kładę sido pędzlem to zim nie zniknie jakby? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Nie powinien, ale czemu pędzlem a nie aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Bo nie wiem jak z czyszczeniem później a nie chce narazie eksperymentować bo nie ma kasy na nowy jak coś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Przepłukanie wodą wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 zimmerit spod farby Ci nie zniknie jeśli nałożysz sidolux pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Ale nie chodzi mi o "bezpośrednie " zniknięcie tylko to że się pozalepia i nie będzie widać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 psiknij z areo wypłuczesz woda bez problemu albo wódka, odkurz możesz zmniejszyć kładąc filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Filtr = wydatki , wydatki = pieniądze a mi ich brak. Zawieszam pracę na jakieś kolejne pół roku niestety bo brakuje mi dużo rzeczy na warsztacie :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 zaufaj mi - nic się nie zalepi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Jak malowałem sido z aero to mi się kropelki robiły. Teraz daję z pędzla i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 A tu jeszcze jedno pytanie - czym ścieracie washa? Bo kiedyś próbowałem benzyna lakowa i było ok a dzisiaj spróbowałem jakimś innym specyfikiem z komurki i przebilo sido i zdarlo warstwę farby. Na pz.II Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Benzyną ekstrakcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 A ja white spiritem, ale najpierw patyczkami do uszu (choć w rzeczywistości do nich nie są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 White spirit od ak albo miga? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie, taki ze sklepu budowlanego. Ale z takim to jest ponoć różnie. Można też kupić w sklepie dla malarzy/plastyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Ja chyba kupię ten dedykowany od ak lub miga bo po tym co się stało z pz.II wolę nie eksperymentować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Ja też zmywalem rozcienczalnikiem do farb olejnych Wamodu. Wyjdzie taniej niż kupować ten WS od AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Ja chyba kupię ten dedykowany od ak lub miga bo po tym co się stało z pz.II wolę nie eksperymentować Pozdrawiam kup normalnie w sklepie dla plastyków niebo taniej od miga a filtr wystarczy zrobić morze to być bardzo ale to bardzo rozcięczoną farba bazowa albo z farby olejnej za parę złotych notabene ze sklepu dla plastyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Panowie macie do czynienia z jednak jeszcze początkującym więc tu moje pytanie jak się taki filtr kładzie ? Farbki znajdę jakieś olejne na allegro i podam linka czy są dobre bo nie mam w pobliżu sklepu dla plastyków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Filtr kładzie się na satynową (matową) powierzchnie, a wash na lakier błyszczący. Innymi słowy albo profesjonalny połysk modelarski albo użyj znanego Sidoluxu. Filtr najlepiej kładzie się szerokim miękkim pędzlem. Szeroki pędzel nie oznacza to oczywiście pędzla z marketu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi