makinen Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Jak dla mnie- czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Jakub bardzo mi się podoba co robisz , prace idą Ci czysto i przemyślanie. Z chęcią w swoim Lancerze wykonam zabieg urealnienia płyty podłogowej. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Świetne, bardzo mi się podoba Jak mocowałeś tarcze na wiertarce, żeby się nie rozkleiły w trakcie szlifowania? Same tarcze kleiłeś na CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Świetne, bardzo mi się podoba Jak mocowałeś tarcze na wiertarce, żeby się nie rozkleiły w trakcie szlifowania? Same tarcze kleiłeś na CA? Sklejone CA - zwykłym Super glue. Na wiertarce mocowałem po prostu na śrubie skręcone nakrętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 29 Września 2015 Autor Share Napisano 29 Września 2015 Tydzień bez aktualizacji, ale nie dlatego, że nic nie robiłem. Wcześniej pisałem, że podwozie ma parę skaz w lakierze ale zostawię. Jednak zdecydowałem się poprawić. Zmyłem, pomalowałem i wyszło jeszcze gorzej... Zmyłem ponownie i wyszło naprawdę dobrze, więc dziś poszedłem dalej na początek dwa zdjęcia na podstawie których pociągnąłem przewody paliwowe i hamulcowe oraz wywierciłem otwory w przednich wahaczach. Źródło: http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=385636 Mocowania przewodów zamierzam dodać, chce też namalować na podłodze gumowe zatyczki otworów. Kasta czeka już na polerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Dzisiaj dodałem mocowania przewodów i poskładałem już silnik i zawieszenie. Następny krok to wydech. Tak wygląda "pudełkowy". A chciałbym zrobić coś takiego, jeszcze nie wiem czy pognę ten seryjny czy dorobię końcową część z pręta. Źródło: http://www.meek.com.au/meek-catback-evo4-6.html I docelowy tłumik - A'pexi N1 Fujimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 czekam na dalej....niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 A ze tak zapytam jako wzór do zrobienia podwozia pokazywałeś zdjęcie i tam te przewody są srebrne, będziesz swoje malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 (edytowane) Generalnie mogą być takie i takie, jak pojedziesz dorobić to najprawdopodobniej dostaniesz miedziane, u mnie raczej takie zostaną, jedynie już te idące na końcu do hamulców pomaluje. Edytowane 30 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Aha spoko fajnie wiedzieć przyda się na przyszlosc:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Nie miałem ochoty brać się za wydech więc wkleiłem dziś hamulce i koła, co było pewnie dużo trudniejsze od wydechu... Po godzinach szlifowania mocowań felg, żeby stał idealnie równo, wyszło perfekcyjnie. Jutro pokombinuje z przewodami hamulcowymi na tył, no i może z tym wydechem. Zdjęcia w mało schludnej scenerii, ale robione przed chwilą, a pozwoliła je wykonać w miarę naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Muszę przyznać Jakub, że bez spoilera prezentuje się świetnie. Wiem, wiem... lancer bez spoilera to nie lancer Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Muszę przyznać Jakub, że bez spoilera prezentuje się świetnie. Wiem, wiem... lancer bez spoilera to nie lancer Pozdrawiam Messer Ale u mnie spoiler oczywiście będzie. Wypolerowałem dziś budę. Takim zestawem: Wyszło dobrze, ogólnie już na innym modelu byłem b zadowolony z tego zestawu. Foto takie, bo na białym ciężko pokazać... Jednak żeby nie było za kolorowo to przetarłem dolną krawędź klapy bagażnika. Nie ma zdjęcia bo przerażony zacząłem naprawiać. Tu już zmaskowane. Pomalowałem tylko krawędź od doły samą bazą a cała klapę bezbarwnym. Wyszło idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Dłubałem już w sumie kilka dni, ale efekty był marne więc dopiero dziś coś wrzucam. Spoiler jeszcze będzie miał kilka warstw bezbarwnego po namalowaniu/naklejeniu trzeciego stopu. Rynienki i uszczelki wymagają jeszcze drobnych retuszy. (na białym jest to 5x trudniejsze...) Tak to teraz wygląda w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Jak to zwykle u Ciebie - świetne spasowanie felga nadkole oraz imponujący całokształt dotychczasowych prac Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Flock przyklejam na lakier bezbarwny, nie ma zdjęcia bo bałem się, że mi za bardzo wyschnie. Sypie w nadmiarze, żeby móc bezpiecznie docisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Nie jest to w ogóle moja działka, ale muszę przyznać że wygląda to zacnie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 A że tak zapytam jakiego flocka używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 A że tak zapytam jakiego flocka używasz? Przyznam, że skąd pochodzi ten to nie mam pojęcia, ale keidyś potrzebowałem specyficzne kolory i kupiłem trochę flocków do paznokci i w pełni się sprawdzają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Fotele zdecydowałem się wymienić na Racaro SPG - mój odlew. Zrobiłem dziś harness bar i wszystko spasowałem z budą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Tapicerka ZA JE BI STA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Dwa bolesne dla pleców wieczory później... Zwisające części pasów jeszcze będę odpowiednio "ustawiał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 takie ładne pasy to skąd kupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Materiał to Tuner Model Manufactory. Ja kupuję go w hobbyeasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi