kermit zaba Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Powitać! Kontynuując z żelazną konsekwencją kolekcję tematyczną modeli, na które mam właśnie ochotę, dzisiaj prezentuję kolejny ulepek. Może Bf-109 nie jest najszczęśliwszym tematem w dniu 1.IX, ale znęcając się nad tym modelem miałem na myśli rocznicę Bitwy o Anglię, a nie patriotyczne uniesienia. Model to znany i lubiany Tamiya 60750, zawierający w sobie kalki do samolotu na którym latał znany i lubiany Dolfo. W ramach ułatwienia dokupiłem maski Eduard CX020. Szpachla, płynne Gunze była nakładana w znikomych ilościach, później Surfacer 1200 w szpraju. Na podkładzie znalazły się cienie z czarnego matowego i kamuflaż w kolorach RLM 02/71/65 z palety Gunze H. Model składał się totalnie bezboleśnie, wszystko wskakiwało na swoje miejsce jak klocki. Nie wnikałem zbyt głęboko w to, czy model przedstawia wzorcową wersję E-3, zaufałem Tamce i mam nadzieje, że nie zrobiła mnie w lewo ;) Miłego oglądania! Kilka fot warsztatowych jak zwykle TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Bardzo ładnie Panie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Dobrych meserów nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi