kermit zaba Posted September 1, 2015 Share Posted September 1, 2015 Powitać! Kontynuując z żelazną konsekwencją kolekcję tematyczną modeli, na które mam właśnie ochotę, dzisiaj prezentuję kolejny ulepek. Może Bf-109 nie jest najszczęśliwszym tematem w dniu 1.IX, ale znęcając się nad tym modelem miałem na myśli rocznicę Bitwy o Anglię, a nie patriotyczne uniesienia. Model to znany i lubiany Tamiya 60750, zawierający w sobie kalki do samolotu na którym latał znany i lubiany Dolfo. W ramach ułatwienia dokupiłem maski Eduard CX020. Szpachla, płynne Gunze była nakładana w znikomych ilościach, później Surfacer 1200 w szpraju. Na podkładzie znalazły się cienie z czarnego matowego i kamuflaż w kolorach RLM 02/71/65 z palety Gunze H. Model składał się totalnie bezboleśnie, wszystko wskakiwało na swoje miejsce jak klocki. Nie wnikałem zbyt głęboko w to, czy model przedstawia wzorcową wersję E-3, zaufałem Tamce i mam nadzieje, że nie zrobiła mnie w lewo ;) Miłego oglądania! Kilka fot warsztatowych jak zwykle TUTAJ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidas71 Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Bardzo ładnie Panie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Dobrych meserów nigdy za wiele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts