star200 Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Noo niepowiem rewelka się zapowiada a powiedz mi co to za kolor? Coś z grupy VAG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Firma blach KFS ale gdzie to mozna dostać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 KFS to skrót od podajże Kit from Service czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Dzieci przypominam Wam o funkcji szukaj za pomocą www.google.pl a oto adres sklepu którego znalezienie zajęło mi 5 sekund http://www.kitformservices.com/ .... Modeł ładnie się błyszczy po polerce, powiedz jaki to konkretnie lakier [czyżby samochodowy ? ] chodzi mi konkretnie o numerek . Ja posiadam cos podchodzące pod Twój o nazwie schwartzmetalic z palety BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 a powiedz mi co to za kolor? Coś z grupy VAG? To jest baza z mieszalni lakierów samochodowych, nie pamiętam nr, gdzieś mam zapisane, wiem tyle, że kolor pochodzi z palety Daewo. Firma blach KFS ale gdzie to mozna dostać ?? Główna strona KFS masz tutaj http://www.kitformservices.com/ , ja jednak zawsze kupuje w sklepie austriackim wraz z innym modelami, robie sobie dużą paczke z tamtąd i zamawiam. http://modelltrucksandparts.at/shop/ P.S Zdradzę, że zamówiłem następne modele i dodatki . Kalki naklejone w około kalek zrobiłem taką żółtą obramówkę, ponieważ ta kalka z delfinami troszkę dziwnie wyglądała i sporo się odznaczała się od lakieru, a więc postanowiłem dać w okół tych kalek złoty pas, dla poprawienia efektu. Usadziłęm kabina na ramie i przykleiłem zdeżak i lusterka. Z tyłu kabiny wyciąłem i przykleiłem delfinki i planety z 2 zestwu kalek tego Kenia. Narazie tyle, kominy i trąbki czekają na alclada ( i pewno jutro się doczekają ), przewody zamontuje, jak już skleje naczepę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 EE , super , ładny kolorek i kalki tez fajne , kalki na oponach , superancko teraz tylko cycepka i będzie fajny zestaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Chyba mnie zaraziłeś i zacznę kleić tiry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Swietny model. Super wyglądają te zółte obwódki naokoło kalek! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Bardzo ładny modelik. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Dziękuje za miłe słowo. No więc Kenio w 100% ukończony, wczoraj przykleiłem kominy i dałem przewody łączące ciągnik z naczepą, "samoróby" - ale całkiem, całkiem wyszły. Metalowe końcówki zrobione z cienkiej blaszki i zawinięte na końcach kabla ( co by nie były takie łyse ). A tym czasem wziąłem się za cysterne, po kilku godzinach męczarni skleiłem tą całą beczke, co prawda całą noc leżałą sobie cała w ściskach, ale chociaż wszystko się trzyma. Pomalowane też światełka pomarańczowe wokół beczki. Skończyłem malować rame naczepy amortyzatory i takie tam, teraz tylko czekam, aż wyschną poduszki na zawieche i skońćze je malować. Gotowe są też już koła, drabinka, szafka pod beczką oraz w 50% zderzak. No i na dzisiaj tylem jutro może skończe całą rame pod beczke. P.S Proszę nie zwracać uwagi na wymazane paluchami chromy ( a szczególnie beczkę ), bo nie ma sensu ich narazie wycierać i polerować skoro co chwile coś tam przy nich grzebie ogólna polerka w białych rękawiczkach, odbędzie się jak już będzie jasne, że nie muszę już ich dotykać . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Kenio wyszedł Ci w szczególności podoba mi sie kabina Natomiast mam mieszane uczucia do tylnych felg i anten, moim zdaniem są za grube. Świetnym materiałem na anteny jest włosie ze zmiotki do zamiatania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 No te anteny, są żeczywiście troszke za grube, wyglądają jak zapałki hehe, dzięki za rade z tym włosiem od szczotki, dobry pomysł, następnym razem napewno skorzystam , a co do felg, to mi się podobają, żecz gustu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 No te anteny, są żeczywiście troszke za grube, wyglądają jak zapałki hehe, dzięki za rade z tym włosiem od szczotki, dobry pomysł, następnym razem napewno skorzystam Dlaczego następnym razem a nie od razu Nie dosć, że są grube i wyglądają jak zapałki to na dodatek nie oskrobałeś ich (widać miejsca odcięcia od ramki). Są tak grube, że w realu miały by pewnie z 12 mm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 No dobra, poprawione. Może być ? No więc kenio ukończony, dzisiaj skończyłęm podwozie na bekę, a jutro zabieram się za samą beczke, myślę że w nastęnym tygodniu powinienem skończyć zestaw. Na dzisiaj tyle, pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 No teraz antenki o wiele lepiej wygladają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Nom teraz antenki o niebo lepsze , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Anteny fajne, ale z tym łączeniem poduszek to skopałeś sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Poduszka już poprawiona stało się tak dlatego, że wyciekł mi tam klej sam nawet tego nie widziałem dopiero na fotce, zeszlifowałem klej papierem i pomalowałem ją w tamtym miejscu czarnym matem. No więc naczepka jest już na ukończeniu, zostało zrobić kilka przewodów, światełek no i kalkomanie. Do beczki podczepiłem rame, zderzak, nóżki, drabinke, skrzynie, zawory, koła i kilka światełek w około, sorka, że nie dałem kilka fotek wcześniej ale przedchwilą znalzłem aparat ( swoją drogą niezłego stracha sobie napędziłem ). Tak to się prezentuje na dzień dzisiejszy. Spróbuje wykonać też okablowania do tych światełek tak jak w oryginale. Dekle z zapięciami też już gotowe i przyklejone na beke. Pod spodem beczki, na tym długim łączeniu zdrabałem nadmiar plastiku i zakleiłem długim paskiem foli chrom, żeby się to zbytnio nie odznaczało, i nie świeciło po oczach gołym plastikiem ( chociaż i tak tego nie będzie widać ). Ten biały prostokąt z tyłu naczepy ma za zadanie odwzorować coś takiego jak jest w oryginale, ponieważ w pudle, nie było czegoś takiego to dorobiłem to sam i położe tam taką kalke Beneto. Sorka za fotki w łazience , ale o tej porze to było najlepiej oświetlone miejsce w domu, jak robiłem u siebie w pokoju, to niestety nie wychodziły, bawiłem się troche ustawieniami, flesz, ISO itd. i zrobiłęm jedną fotke na próbe, spodobała mi się, wygląda jak by naczepa stała gdzieś na parkingu nocnym, pod jakimiś latarniami . No i narazie tyle, czeka mnie jeszcze kilka poprawek, trzeba jeszcze wyczyścić chromy ( czekam na odpowiednie do tego celu ściereczki ), brać sie za malowanie i przyklejanie światełek na zdeżaku i nie tylko, zrobć elektryke w beczce no i przyklejać kalki. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 No i gitara . Jeszcze kilka szczegółów, polerka i będzie EXTRA. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Extra cysterka sam chrom, lubie to Tylko nie zapomnij przetrzec te chromy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Fajna cystyerka , jak bys tył przetarł to byśmy dokładnie twoją twarz widzieli ^^ , A czy mi sie wydaje czy tam na boku jest rysa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Mi chodziło nie o ten klej, tylko o łączenie dwóch połówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 No napewno tam jakieś mikro ryski są, ale większych nie zauważyłem, a te na boku długie to kłaki ze szmatki którą ja przecierałem, kompletnie się do tego nie nadaje, więc zamówiłem inne ściereczki polerskie nowe. Mi chodziło nie o ten klej, tylko o łączenie dwóch połówek.. A o to chodziło, no to powiem Ci tak, że ta linia łączeń na poduszkach jest wielkości może pół włosa i prawie wogóle tego nie widać, a na niektórych fotkach mój aparat potrafi właśnie rozświetlić moje jakieś błache błędy mocym fleszem A więc to tylko wina za mocno ustawionego flesza, q realu jest niemalże niewidoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 No dobra nie kłócę się bo nie wiem jak to u ciebie wygląda:D Wiem, że u mnie ten element jest bardzo widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Witam. Trzeba się śpieszyć bo się konkurs za tydzień kończy, więc wczoraj szybciutko zrobiłem przewody elektryczne w naczepie, i pomalowałem przed chwilą światełka na zderzak. Kupiłem żyłkę gospodarczą 0,8 mm ( niestety była przeźroczysta i trzeba było ją przemalować na czerń mat ). I poprzyklejałem te przewodzi jak w oryginale. Zaś z cienkiej żyłki wędkarskiej 0,3 mm zrobiłem te ciensze przewody elektryczne które znajdują się przy samej tej kostce ( nie wiem jak to się profesionalnie nazywa ) łączącej przewody ciągnika z naczepą. Niestety żyłka też byłą przeźroczysta i dałem ją w czarny półmat. I przykleiłem jak w oryginale. Zrobiłem też takie małe odblaskowe światełka na bokach beczki z polistyrenu. A tak wyglądają przed chwilą poamlowane światełka na zderzak, jeszcze schną, może dzisiaj wieczorkiem szybko je przykleje. No i narazie tyle, jak wróce z Olsztyna po świętach ( ok 27, 28 ) to nakleje kalki i zrobię galerie. Pozdrawiam i Wesołych Świąt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi