Beecker Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Witam. Trafila mi sie robótka. Zamówilem juz tez kompletny zestaw z pontos model. brak mi tylko konkretnej dokumentacji. Czy ktos z szanownych kolegow moze cos polecic lub poratowac? Prosze tez o uwagi na temat tego co tamka skopala i co trzeba poprawic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Fajny model sie zapowida.Sam mam na ukonczeniu model prine of wales w 1/350 z tamki tylko opieralem sie na edku w fototrawionkach.w moim modelu niespotkałem zadnych niedorobek.kwestia tego co jak dakeko zapędzisz sie w waloryzacji.w moim wykonaniu hył to model ekspetymentalny i powot po wielu latach do modelarstwa wiec pomylek miałem wiele.np bialy kolor zamiast jasno szarego.mysle ze sprawi ci wiele radosci.przyjemny w skladaniu.powodzenia bede tu zaglądał i zapraszam do mojego tematu prine of wales 1/350 jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Rozumiem że po za kolegą Irlandczykiem nikt nie sklejał tego modelu i nie ma żadnych uwag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Z tego co pamietam okram12 sklejal ten model w 1:300 na forum jest relacja 11 stron musisz znalesc sobie bo niemoge skopiowac na telefonie linku.napisz do niego moze ma jakas dokumentacje.jak chcesz moge ci przeslac aktualne fotki mojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 jest tu kilka super relacji na Forum... szukaj tez takich pozycji Wyd. Alan Raven: seria Ensign nr 1 - 'King George the Fifth Class Battleships' Bardzo dobra, z duza iloscia zdjec i rysunkow. Wyd. Chatham Publishing z serii Ship Craft ma pozycje Rogera Chesneau 'King George V Class Battleships' - opisujaca wszystkie modele plastikowe na rynku, doskonale rysunki oraz duzo informacji technicznych. Schematy malowania oraz swietnie rozrysowane detale okretu. W zasadzie to kompendium modelarskie dla typu KGV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 King of george http://www.modelshipgallery.com/gallery/bb/hms/KGV-350-ik/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 Witam. Irlandczyk. Mi nie chodzilo o zdjecia modelu. Potrzebuje informacji o tym co i czy Tamiya spartolila w modelu. Blacman. Obie ksiazki posiadam. Lecz nie ma tam rozmieszczenia wszystkich nadbudowek. Ponoc jest to w ksiazce Witolda Koszeli. Dlatego pytalem czy ktos posiada jakies jego plany chodz nie podalem autora. Liczylem na sugestywne opinie . A na Pontosa to jeszcze poczekam. Sklep plast model ktory je sprzedaje w polsce odmowil mi zlozenia zamowienia. Bo wedlug nich to: - nie pobieraja zaliczek - nie przyjmuja zamowien - nie sa w stanie podac nawet dokladnej daty dostawy. Wiem tylko ze pontosa maja miec miedzy pazdziernikiem a grudniem. I wwdlug nich to klient ma sam pilnowac towaru i kilkadziesiat razy sprawdzac dostepnosc towaru. Chyba ostatni raz robilem u nich zakupy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 A mi odpisali miesiąc temu, że koniec września dostawa pontosa :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Witam. No widzisz. Bardzoo dziwna polityka tego sklepu. Dla mnie mają klienta w nosie. Poczekam jeszcze bo mi zależy. Jest jeszcze kwestia ceny. Na zachodzie widzialem ten zestaw za 109 $. zabral bym sie chociaz juz za obróbkę kadluba , lecz nie mam jeszcze dokladnego rozmieszczenia plyt na kadlubie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Mi wysłali raz dwie lewe gąski do T-72... Ta ich taniość przekłada się na tandetną jakość obsługi. Weź chłopku z hobbyeasy ściągnij sobie co chcesz, w tydzień wysyłają. Serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi