mateusz19992000 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Cześć chciałbym wam pokazać mój drugi model samochodu, pierwszym była mazda rx-7 ale malowanie karoserii nie szło tak jak powinno i model leży do dokończenia. Nissan jak na drugi model według mnie wyszedł dobrze ale jest trochę niedoskonałości miedzy innymi trochę paprochów na dachu i masce i coś się jeszcze znajdzie. Ale myślę że nie jest tragicznie. Zapraszam do oglądania i do oceny modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Nie wiem jak innym, ale mnie się podoba... Czysto, fajny lakier, brak widocznych na pierwszy rzut oka błędów... Czekam na następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Piękny to on jest, ale jest kilka uwag: - Zdjęcia za ciemne - Przydałby się delikatny wash na tarczach hamulcowych - Przydałaby się jakaś tablica rejestracyjna, bo trochę tam pustawo Poza tym naprawdę fajny i świetnie będzie się prezentował w plenerze w słoneczną pogodę Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 ... Przydałaby się jakaś tablica rejestracyjna, bo trochę tam pustawo... On z wędki, to nie ma go jak zarejestrować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Nie wiem jak innym, ale mnie się podoba... Czysto, fajny lakier, brak widocznych na pierwszy rzut oka błędów... Czekam na następny. Jacku, czy u Ciebie aby wszystko OK ? Nie zauważyłeś żadnych błędów Muszę szybko zrobić update swojego warsztatu, żeby wykorzystać Twoją chwilę słabości Piękny to on jest, ale jest kilka uwag: - Zdjęcia za ciemne - Przydałby się delikatny wash na tarczach hamulcowych - Przydałaby się jakaś tablica rejestracyjna, bo trochę tam pustawo Poza tym naprawdę fajny i świetnie będzie się prezentował w plenerze w słoneczną pogodę Pozdrawiam Kornik Dorzucę od siebie: - boczne kierunkowskazy, - klamki - linie łączenia blach, - malowanie wnętrza. Kolorystyka podwozia i wnętrza to Twoja inwencja, czy ma to odniesienie do rzeczywistości ???? Auto wygląda na wersję szosową, a w środku bez mała rajdówka Mimo powyższych upierdliwości model podoba mi się bardzo. Lakier ekstra (poza paprochami - dlaczego ich nie zlikwidowałeś ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 50% twoich zdjec to tlo. Gdybys w prostym programie poucinal tlo to wiecej auta by bylo. Jak wyszly laczenia i linie tylnego zderzaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Coppercat masz rację co do błędów - sporo ich jest ale model przez dobór koloru i sylwetkę dość mocno je tłumi i ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne. Patrząc na niektóre detale (np ramki wokół bocznych szyb) widać, że kolega Mateusz ma potencjał i jak podszkoli się trochę w technikach i sztuczkach modelarskich oraz zadba o odpowiednią dokumentację foto aut w skali 1:1 to jego przyszłe modele mogą być na prawdę piękne. A co do zdjęć - to wiem, że niektórzy wstawiają je tragiczne, ale te nie są aż tak złe. Może nie pokazują modelu z każdej strony ale coś na nich widać. Poza tym nie każdy ma sprzęt, umiejętności i warunki do fajnego focenia modeli ;) Dla mnie przyjemniej ogląda się sklejony model na nie najlepszych zdjęciach niż wyretuszowane zabawkowe Bburago czy Maisto w pięknej scenerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Marudzą i tyle... Ja ze swojej strony mogę dodać, że model się do niczego nie nadaje, bo ma spryskiwacze w tym samym kolorze co maska... .... Jacku, czy u Ciebie aby wszystko OK ?Nie zauważyłeś żadnych błędów Muszę szybko zrobić update swojego warsztatu, żeby wykorzystać Twoją chwilę słabości Ja Jacku zauważam błędy tylko takie, których nie zauważają inni (patrz spryskiwacze) Edytowane 22 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Marudzą i tyle... Ja ze swojej strony mogę dodać, że model się do niczego nie nadaje, bo ma spryskiwacze w tym samym kolorze co maska... Tego nie zauważyłem No to kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Patrz wyżej, bo razem pisaliśmy posty Jak bardzo chcecie to mogę jeszcze kilka dorzucić... Ale po co? Ja chciałbym, żeby mój drugi model tak wyglądał jak ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Jak na drugi Twój model to wyszło elegancko, czysto i porządnie zrobiony. Wiadomo, jakość lakieru oraz ogólnie powiedziany kunszt modelarski wyrabia się wraz z ilością kolejnych modeli i godzin w pracowni. Ty jesteś na dobrej drodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Jak na drugi Twój model to wyszło elegancko, czysto i porządnie zrobiony. Wiadomo, jakość lakieru oraz ogólnie powiedziany kunszt modelarski wyrabia się wraz z ilością kolejnych modeli i godzin w pracowni. Ty jesteś na dobrej drodze! Zgadzam się z Szanownym Przedmówcą P.S. Fliper_nx: podoba mi się Twój avatar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 - Zdjęcia za ciemne - Przydałby się delikatny wash na tarczach hamulcowych - Przydałaby się jakaś tablica rejestracyjna, bo trochę tam pustawo Poza tym naprawdę fajny i świetnie będzie się prezentował w plenerze w słoneczną pogodę O washu na tarczach zapomniałem, a tablice przykleję ale tylko tylna, bo przód bardziej mi się podoba bez niej Dorzucę od siebie: - boczne kierunkowskazy, - klamki - linie łączenia blach, - malowanie wnętrza. Kolorystyka podwozia i wnętrza to Twoja inwencja, czy ma to odniesienie do rzeczywistości ???? Auto wygląda na wersję szosową, a w środku bez mała rajdówka Mimo powyższych upierdliwości model podoba mi się bardzo. Lakier ekstra (poza paprochami - dlaczego ich nie zlikwidowałeś ?) Kierunkowskazy postaram się pomalować na dniach, co do klamek tez je poprawie. Kolorystyka to moja inwencja, widziałem kiedyś wnętrze z niebieskimi dodatkami i mi się spodobało. Paprochów na lakierze nie zlikwidowałem bo miałem parę przygód z wcześniejsza mazda którą malowałem 5 razy a i tak mnie ona nie satysfakcjonuje, więc tu już je zostawiłem żeby nie przekombinować i nie zepsuć tego lakieru. 50% twoich zdjec to tlo. Gdybys w prostym programie poucinał tło to wiecej auta by bylo. Jak wyszly laczenia i linie tylnego zderzaka? Następnym razem postaram się usunąć trochę tego tła, a łączenie zderzaka wyszły dobrze tylko, ze jak wycinałem zderzak z ramki to za mocno wyciąłem z jednej strony i jest dołek. Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcie. Marudzą i tyle... Ja ze swojej strony mogę dodać, że model się do niczego nie nadaje, bo ma spryskiwacze w tym samym kolorze co maska... Tego nie zauważyłem No to kiszka Mam nadzieje że wybaczycie mi ten błąd Cieszę się, że model się podoba, ale wiem też, że nie jest on idealny. Przy następnym modelu poprawie te błedy co zrobilem w tym i mysle że następny model bedzie jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Ja nigdy nie wybaczam Popraw jeszcze wycieraczkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 - Zdjęcia za ciemne - Przydałby się delikatny wash na tarczach hamulcowych - Przydałaby się jakaś tablica rejestracyjna, bo trochę tam pustawo Poza tym naprawdę fajny i świetnie będzie się prezentował w plenerze w słoneczną pogodę O washu na tarczach zapomniałem, a tablice przykleję ale tylko tylna, bo przód bardziej mi się podoba bez niej Dorzucę od siebie: - boczne kierunkowskazy, - klamki - linie łączenia blach, - malowanie wnętrza. Kolorystyka podwozia i wnętrza to Twoja inwencja, czy ma to odniesienie do rzeczywistości ???? Auto wygląda na wersję szosową, a w środku bez mała rajdówka Mimo powyższych upierdliwości model podoba mi się bardzo. Lakier ekstra (poza paprochami - dlaczego ich nie zlikwidowałeś ?) Ten drugi cytat to nie ja pisałem Pozdrawiam i powodzenia przy kolejnych pracach! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 Cześć wrzucam obiecane zdjęcia w plenerze oraz łączenia zderzaków. Klamki i kierunki jeszcze nie poprawione bo zdjęcia robiłem wczoraj, a poprawie je w weekend jak będę miał trochę wolnego czasu. Brud przy łączeniu zderzaka i obok koła jest to nie do końca wytarty wash, którego nie widać normalnie, tylko ze pojawił się na zdjęciach w słońcu. Tu lakier w słońcu ładnie się mieni A tu w cieniu: I obiecane łączenie zderzaka: Cieszę się że model się podoba i dziękuje wszystkim za opinie i uwagi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Maźnij jeszcze środek rury na czarno i popraw wycieraczkę bo wciąż odstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Mój ósmy model nie wygląda w połowie tak dobrze jak Twój drugi... Naprawdę dobra robota, pozazdroszczę szczególnie lakieru, lamp i uszczelek Ale by się pojeździło takim Skyline'em... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi