Jump to content

Części do MINI MA 1000

Hafes
 Share

Recommended Posts

Heloł,

jak to mówią - shit happens.

Takoż i mnie się trafiło.

Przypadkowe upuszczenie kompresora i diabli wzięli wyłącznik ciśnieniowy czy jak to się tam zwie.

PICT0086_zpsmbxkqf4a.jpg

Jak widać ułamał się na łączeniu z filtrem.

Teraz pytanie - czy ktoś się orientuje czy da się kupić taki sam wyłącznik za rozsądne pieniądze? Czy inwestować w nowy kompresor?

Filtr i tak muszę nowy kupić bo nie wykręcę złamanego gwintu - za mało wystaje :(

Pomożecie ?

Ja się nie zastanawiałem tylko skontaktowałem się z producentem http://www.mar.sklep.pl i otrzymałem całość za niewielkie pieniądze. Część oryginalna i z gwarancją, że bedzie działało. Skraplacza nie wymieniałem, ale wyłącznik tak. Miałem ten sam problem. Polecam też wymianę stopek, bo moje już popękały - niestety ten kompresor ma tendencje to "łazikowania" .

Dzięki:) skontaktuję się zatem z producentem.

Myślałem że do takiego starocia może części nie być bo mają nowsze modele.

A łazikowanie po stole jest faktycznie w tym modelu upierdliwe:)

Hafes, żeby nie skłamać, ale zamawiałem jakoś 1-1,5 roku temu. Zapytać możesz producenta, bo ten kompresor nadal chyba jest produkowany. Mam nadzieję, że nie stosują polityki Fiata... [ale to już inna mało śmieszna historia z bardzo śmieszną wypowiedzią przestawiciela tej fyyyrmy]

A nie da się wykorzystać części np. MAR 3000?

To jest tylko pytanie. Pewny nie jestem, ale wygląda mi na to, że gdyby w Twoim wykręcić rączkę, przewiercić mały otworek do cylindra, zamiast rączki wkręcić wyłącznik z MAR 3000. Z przodu wymienić cały reduktor na ten z MAR 3000 to chyba powinno działać.

Gdybyś chciał eksperymentować to mogę Ci pożyczyć części z mojego MARa.

m_kompresor_zpsca6b0b55.jpg

Dziękuję za propozycję ale już zdecydowałem się na zakup nowego.

Części wyjdą pewnie około połowy ceny nowego więc szkoda się babrać z wierceniem i eksperymentami.

Czas na zmianę