Hafes Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Heloł, jak to mówią - shit happens. Takoż i mnie się trafiło. Przypadkowe upuszczenie kompresora i diabli wzięli wyłącznik ciśnieniowy czy jak to się tam zwie. Jak widać ułamał się na łączeniu z filtrem. Teraz pytanie - czy ktoś się orientuje czy da się kupić taki sam wyłącznik za rozsądne pieniądze? Czy inwestować w nowy kompresor? Filtr i tak muszę nowy kupić bo nie wykręcę złamanego gwintu - za mało wystaje :( Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Ja się nie zastanawiałem tylko skontaktowałem się z producentem http://www.mar.sklep.pl i otrzymałem całość za niewielkie pieniądze. Część oryginalna i z gwarancją, że bedzie działało. Skraplacza nie wymieniałem, ale wyłącznik tak. Miałem ten sam problem. Polecam też wymianę stopek, bo moje już popękały - niestety ten kompresor ma tendencje to "łazikowania" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 Dzięki:) skontaktuję się zatem z producentem. Myślałem że do takiego starocia może części nie być bo mają nowsze modele. A łazikowanie po stole jest faktycznie w tym modelu upierdliwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Hafes, żeby nie skłamać, ale zamawiałem jakoś 1-1,5 roku temu. Zapytać możesz producenta, bo ten kompresor nadal chyba jest produkowany. Mam nadzieję, że nie stosują polityki Fiata... [ale to już inna mało śmieszna historia z bardzo śmieszną wypowiedzią przestawiciela tej fyyyrmy] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 I niestety nie udało się :( Szef serwisu poinformował że tej części już nie posiadają. Trzeba szykować kasę na nowy kompresor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Hafes, teraz toś mnie przeraził! Teraz trzeba będzie się tym obchodzić jak z jajkiem... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 A nie da się wykorzystać części np. MAR 3000? To jest tylko pytanie. Pewny nie jestem, ale wygląda mi na to, że gdyby w Twoim wykręcić rączkę, przewiercić mały otworek do cylindra, zamiast rączki wkręcić wyłącznik z MAR 3000. Z przodu wymienić cały reduktor na ten z MAR 3000 to chyba powinno działać. Gdybyś chciał eksperymentować to mogę Ci pożyczyć części z mojego MARa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Dziękuję za propozycję ale już zdecydowałem się na zakup nowego. Części wyjdą pewnie około połowy ceny nowego więc szkoda się babrać z wierceniem i eksperymentami. Czas na zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi