Rutek Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Na zmianę ze starszym bratem T-55 (http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=49064&p=742856#p742856), powstaje T-72 firmy Modelcollect. Model jest jakościowo na bardzo wysokim poziomie. Ciekawostką jest metalowa wanna kadłuba. Spasowanie ok. Kołki ustalające mają tendencje do niepasowania w otwory (kołki są za duże), ale trochę pracy pilnikiem i jest ok. Polecam porozcinać przygotowane przez producenta segmenty pancerza ERA na pojedyncze kostki - lepiej się je układa i wygląda to bardziej naturalnie. Ostatnie 3 kostki pancerza wieży dokleję po pomalowaniu szmacianej osłony jarzma. Wkm też zostanie wklejony po malowaniu, wymienię jeszcze rączkę - tutaj producent zdecydowanie się nie popisał. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Sam czołg jak i skala to dla mnie niewiadoma, ale jakość i detal faktycznie robi pozytywne wrażenie. Szybko się uwijasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Super temat u mnie w kolejce czeka taki sam... mam również TOSA na podwoziu T72. Będę oglądał z ciekawością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Nie przerabiasz mocowania reflektora przy lufie na cieńszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 Hej, tutaj dla równowagi do T-55 wszystko będzie mniej więcej z pudła Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 A to nie jest wersja B1? Myślałem, że B, to tzw. Dolly Parton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi