Rutek Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 Na zmianę ze starszym bratem T-55 (http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=49064&p=742856#p742856), powstaje T-72 firmy Modelcollect. Model jest jakościowo na bardzo wysokim poziomie. Ciekawostką jest metalowa wanna kadłuba. Spasowanie ok. Kołki ustalające mają tendencje do niepasowania w otwory (kołki są za duże), ale trochę pracy pilnikiem i jest ok. Polecam porozcinać przygotowane przez producenta segmenty pancerza ERA na pojedyncze kostki - lepiej się je układa i wygląda to bardziej naturalnie. Ostatnie 3 kostki pancerza wieży dokleję po pomalowaniu szmacianej osłony jarzma. Wkm też zostanie wklejony po malowaniu, wymienię jeszcze rączkę - tutaj producent zdecydowanie się nie popisał. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 Sam czołg jak i skala to dla mnie niewiadoma, ale jakość i detal faktycznie robi pozytywne wrażenie. Szybko się uwijasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 Super temat u mnie w kolejce czeka taki sam... mam również TOSA na podwoziu T72. Będę oglądał z ciekawością. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Nie przerabiasz mocowania reflektora przy lufie na cieńszy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rutek Posted October 29, 2015 Author Share Posted October 29, 2015 Hej, tutaj dla równowagi do T-55 wszystko będzie mniej więcej z pudła Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 A to nie jest wersja B1? Myślałem, że B, to tzw. Dolly Parton. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts