Rutek Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Na zmianę ze starszym bratem T-55 (http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=49064&p=742856#p742856), powstaje T-72 firmy Modelcollect. Model jest jakościowo na bardzo wysokim poziomie. Ciekawostką jest metalowa wanna kadłuba. Spasowanie ok. Kołki ustalające mają tendencje do niepasowania w otwory (kołki są za duże), ale trochę pracy pilnikiem i jest ok. Polecam porozcinać przygotowane przez producenta segmenty pancerza ERA na pojedyncze kostki - lepiej się je układa i wygląda to bardziej naturalnie. Ostatnie 3 kostki pancerza wieży dokleję po pomalowaniu szmacianej osłony jarzma. Wkm też zostanie wklejony po malowaniu, wymienię jeszcze rączkę - tutaj producent zdecydowanie się nie popisał. Pozdrawiam! Cytuj
bazylms Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Sam czołg jak i skala to dla mnie niewiadoma, ale jakość i detal faktycznie robi pozytywne wrażenie. Szybko się uwijasz. Cytuj
SAW Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Super temat u mnie w kolejce czeka taki sam... mam również TOSA na podwoziu T72. Będę oglądał z ciekawością. Pozdrawiam Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 22 Października 2015 Napisano 22 Października 2015 Nie przerabiasz mocowania reflektora przy lufie na cieńszy ? Cytuj
Rutek Napisano 29 Października 2015 Autor Napisano 29 Października 2015 Hej, tutaj dla równowagi do T-55 wszystko będzie mniej więcej z pudła Pozdrawiam! Cytuj
Knjaz Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 A to nie jest wersja B1? Myślałem, że B, to tzw. Dolly Parton. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi