warpap Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Dzień dobry, Witam i pozdrawiam zapaleńców klejenia i malowania! Od niedawna powróciłem do sklejania modeli po ...wieloletniej przerwie. Bardzo wieloletniej przerwie Skupiłem się na pojazdach szynowych w skali 1/87. I niestety natrafiłem na ścianę Modeli kolejowych w tej skali jest bardzo mało. Parowozów jest kilka, a wagony tylko towarowe. Czy ktoś z Braci Modelarskiej podpowie gdzie na świecie można kupić model do klejenia wagonu osobowego z lat 1920-1950. Znalazłem tylko modele do złożenia fmy Roco, ale to nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LITE Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Poszukaj na forach kolejowych. Z firm to na szybko tylko autolokomotiv(dawne tololoko). Ogólnie, koleje 1/87 to rynek modeli gotowych, zestawy do poskładania od zera występują jednostkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warpap Napisano 3 Listopada 2015 Autor Share Napisano 3 Listopada 2015 Dzięki za info Gdyby ktoś szukał wagonów 1:87 to polecam także http://www.duegieditricestore.it/50-kit-ttm/ Strona tololoko (autolokomotiv) jakaś niefunkcjonalna jest :( Temat poszukiwań wagonów nadal aktualny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Temat dość mocno niszowy. Dział kalkomanii kolejowych Microscale oraz dzwonienie w głowie mówi mi, że najprędzej znajdziesz info na forach za wielką wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Możesz poszukać modeli kartonowych i budować z polistyrenu. Takie coś jest wycięte laserem http://sklep.gpm.pl/modele-kartonowe/kolejki/1/87/en-57-wyciety-korpus-z-pcv i dobre to jako baza wyjściowa. Albo to http://sklep.gpm.pl/modele-kartonowe/kolejki/1/87/sn-61-1/87-zetka , przerysować na polistyren i heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warpap Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Łatwo powiedzieć, wisa, ale trudniej zrobić Nigdy nie próbowałem takiej metody, skleiłem na razie kilka modeli i nie wiem, czy podołam... Ale może czas stawić czoła wyzwaniom!? Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warpap Napisano 17 Listopada 2015 Autor Share Napisano 17 Listopada 2015 Jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem osobowych wagonów 1/87 do sklejania, to informuję, że na portalach ebay można znaleźć wagony (amerykańskie modele) fmy Walthers. Niestety, tylko powojenne albo "westernowe"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warpap Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 Wynik dalszego poszukiwania (jak w temacie); Na rynku amerykański są dostępne zestawy do klejenia fmy Revel: wagon Orient Express ref.2180, wagon restauracyjny Orient Express ref. 2181 oraz zestaw (loko, pulmann, restauracyjny orient Express) ref. 2190. Zestawy z lat 80tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warpap Napisano 20 Października 2017 Autor Share Napisano 20 Października 2017 Szukał, szukał i znalazł. Na ebay w Belgii, via znajomy z Paryża i już na warsztacie wagon pullamn Orient Express Revell 2180. Ciekawe czy trzydziestoletnie kalkomanie dadzą radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warpap Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2018 Czy Szanowni Koledzy pomogą mi "spolonizować" model Italieri 8703 (wagon kryty), chłodnię Italieri 8704 i cysternę Italieri 8706. Chodzi mi o dopasowanie do nich kalkomanii z kalkomania.com.... Nie znam polskich oznaczeń podobnych wagonów z epoki III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi