Piecu_KP Napisano 28 Października 2015 Napisano 28 Października 2015 Jak w tytule. Prace nad Różową Panterą dobiegają końca, więc trzeba coś ruszyć, póki jeszcze się chce. Na warsztat trafia Stryker MGS produkcji AFV Club w skali 1/35. Foto pudła: Powoli zbieram informacje na temat tego wozu. Przeglądając instrukcję trafiłem na elementy, które mogą być ustawione w kilku wariantach do wyboru. Np taki hak: Do czego może to służyć i kiedy jest złożony, a kiedy rozłożony? To samo zresztą tyczy się sztywnego holu. Cytuj
TerraIncognita Napisano 28 Października 2015 Napisano 28 Października 2015 Ten hak służy do przecinania linek które mogą być teoretycznie rozciągnięte w poprzek drogi. Generalnie chroni kierowcę przed dekapitacją. Sztywny hol służy jak nazwa wskazuje do holowania. Cytuj
Gość Napisano 28 Października 2015 Napisano 28 Października 2015 No to zasiadam i obserwuję, w międzyczasie będę kończył swojego Cytuj
Piecu_KP Napisano 28 Października 2015 Autor Napisano 28 Października 2015 Dzięki za info. Czyli dobrze mi się wydaje że nie będzie to błędem jeśli obiorę na cel jakąkolwiek konfigurację i dam rozłożony hak? Z warsztatem nie będę się spieszył. Może jakieś dodatki do niego wymyślę albo i nie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc merytoryczną jak i techniczna. Grzesiu kończ, bo na kimś wzorować się trzeba i komuś patenty podkradać. ;) EDIT: Znalazłem taki fajny zestawik Voyagera o nr katalogowym JO35011: http://www.voyagermodel.com/productdetails.asp?itemid=JO35011 tylko nie mogę nigdzie znaleźć. Swoje kosztuje i trzeba będzie zainwestować w końcu w zaginarkę do blaszek. Ale myślę, że będzie warto. Jednak trzeba będzie z dwa tygodnie pomarudzić głośniejszej połówce jak bardzo te fototrawionki są mi potrzebne do zbudowania tego modelu. Cytuj
jaxiu Napisano 15 Listopada 2015 Napisano 15 Listopada 2015 Siadam, patrzę w międzyczasie buduję mojego Cytuj
Piecu_KP Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Czcigodni! Była długa cisza w temacie ale coś podziubałem. Model czeka na malowanie i przyklejenie reszty detali, które czekają na wyschnięcie podkładu. Będzie trzeba pomyśleć nad dorobieniem jednej lampy (spadła na dywan i znikła). Chyba że ktoś ma nadmiar i chce się podzielić/odsprzedać. Wybaczcie za rozmiar fotek ale wgrywałem je aplikacją mobilną i nie miałem wpływu na to jak duże będą. Pozdrawiam. Cytuj
jaxiu Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Czcigodni!Była długa cisza w temacie ale coś podziubałem. Model czeka na malowanie i przyklejenie reszty detali, które czekają na wyschnięcie podkładu. Będzie trzeba pomyśleć nad dorobieniem jednej lampy (spadła na dywan i znikła). Chyba że ktoś ma nadmiar i chce się podzielić/odsprzedać. Odsprzedać może nie - może spróbuj odcisnąć tą co Ci została w blutacu i odlać z bondica albo inszej żywicy? Cytuj
Piecu_KP Napisano 10 Marca 2016 Autor Napisano 10 Marca 2016 Właśnie problem w tym, że odlewaniu doświadczenie mam żadne (co oznacza, że czas się chyba w końcu tego nauczyć) i zbieram informacje na ten właśnie temat. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Piecu_KP Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Napisano 2 Kwietnia 2016 Po awarii aerografu i kompresora, które udało się pogonić precz "nadejszła" wiekopona chwila i położyłem podkład. Użyłem specyfiku Mr. Primer Surfacer 1000. Z początku próbowałem go rozcieńczać gorzałą ale ścinał się jak głupi. Poczytałem na modelworku i zamówiłem "dedykowany" Leveling Thinner i problem ścinania znikł. Wracając do meritum to model w podkładzie prezentuje się następująco. W planie na dziś: preshading. Zobaczę czy mi wyjdzie tak jak chcę. Cytuj
jaxiu Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Dobrze jest. Podglądam i szykuję start z moim. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi