Piecu_KP Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Jak w tytule. Prace nad Różową Panterą dobiegają końca, więc trzeba coś ruszyć, póki jeszcze się chce. Na warsztat trafia Stryker MGS produkcji AFV Club w skali 1/35. Foto pudła: Powoli zbieram informacje na temat tego wozu. Przeglądając instrukcję trafiłem na elementy, które mogą być ustawione w kilku wariantach do wyboru. Np taki hak: Do czego może to służyć i kiedy jest złożony, a kiedy rozłożony? To samo zresztą tyczy się sztywnego holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Ten hak służy do przecinania linek które mogą być teoretycznie rozciągnięte w poprzek drogi. Generalnie chroni kierowcę przed dekapitacją. Sztywny hol służy jak nazwa wskazuje do holowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 No to zasiadam i obserwuję, w międzyczasie będę kończył swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Dzięki za info. Czyli dobrze mi się wydaje że nie będzie to błędem jeśli obiorę na cel jakąkolwiek konfigurację i dam rozłożony hak? Z warsztatem nie będę się spieszył. Może jakieś dodatki do niego wymyślę albo i nie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc merytoryczną jak i techniczna. Grzesiu kończ, bo na kimś wzorować się trzeba i komuś patenty podkradać. ;) EDIT: Znalazłem taki fajny zestawik Voyagera o nr katalogowym JO35011: http://www.voyagermodel.com/productdetails.asp?itemid=JO35011 tylko nie mogę nigdzie znaleźć. Swoje kosztuje i trzeba będzie zainwestować w końcu w zaginarkę do blaszek. Ale myślę, że będzie warto. Jednak trzeba będzie z dwa tygodnie pomarudzić głośniejszej połówce jak bardzo te fototrawionki są mi potrzebne do zbudowania tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Siadam, patrzę w międzyczasie buduję mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Czcigodni! Była długa cisza w temacie ale coś podziubałem. Model czeka na malowanie i przyklejenie reszty detali, które czekają na wyschnięcie podkładu. Będzie trzeba pomyśleć nad dorobieniem jednej lampy (spadła na dywan i znikła). Chyba że ktoś ma nadmiar i chce się podzielić/odsprzedać. Wybaczcie za rozmiar fotek ale wgrywałem je aplikacją mobilną i nie miałem wpływu na to jak duże będą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Czcigodni!Była długa cisza w temacie ale coś podziubałem. Model czeka na malowanie i przyklejenie reszty detali, które czekają na wyschnięcie podkładu. Będzie trzeba pomyśleć nad dorobieniem jednej lampy (spadła na dywan i znikła). Chyba że ktoś ma nadmiar i chce się podzielić/odsprzedać. Odsprzedać może nie - może spróbuj odcisnąć tą co Ci została w blutacu i odlać z bondica albo inszej żywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Właśnie problem w tym, że odlewaniu doświadczenie mam żadne (co oznacza, że czas się chyba w końcu tego nauczyć) i zbieram informacje na ten właśnie temat. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Po awarii aerografu i kompresora, które udało się pogonić precz "nadejszła" wiekopona chwila i położyłem podkład. Użyłem specyfiku Mr. Primer Surfacer 1000. Z początku próbowałem go rozcieńczać gorzałą ale ścinał się jak głupi. Poczytałem na modelworku i zamówiłem "dedykowany" Leveling Thinner i problem ścinania znikł. Wracając do meritum to model w podkładzie prezentuje się następująco. W planie na dziś: preshading. Zobaczę czy mi wyjdzie tak jak chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Super, czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 No ładnie, ładnie. Prosimy o więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Dobrze jest. Podglądam i szykuję start z moim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi