witek@ Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Witam, Dawno mnie tu nie widziano.Postanowiłem nieco to zmienić.Na warsztat wpadł "Amerykaniec" W zasadzie ma to być szybki projekt.Znając życie pewnie tak nie będzie.....Trudno zaryzykuję. Głównym bohaterem jest ciężki krążownik USS Portland.W moim przekonaniu chyba najładniejszy amerykański krążownik. Co do jego danych taktyczno technicznych to zapraszam do własnych bibliotek bądź omylnej Wikipedii Relacja będzie nieco skrótowa ponieważ jestem tuż przed przeprowadzką i nie jest ona u mnie priorytetem Pracę rozpocząłem kilka dni temu od szpachlowania,szlifowania kadłuba.Do kompletu jakże ciekawych prac dodam usuwanie nadlewek na poszczególnych elementach dostarczonych przez znanego producenta Niko z Legnicy. Do kompletu dołożę dedykowany zestaw blacharki od skośnookich braci zza wielkiego muru. Zestawik to USS indianapolis do starego zestawu Tamiy. Myślę,że urozmaici i wzbogaci o detal doskonały model z Niko.Tyle gadania.Czas na wizje : Następna część niebawem,cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Zasiadam wygodnie.... i poproszę o definicję "niebawem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 Zasiadam wygodnie....i poproszę o definicję "niebawem" po upływie krótkiego czasu; niedługo, wkrótce, niezadługo, może jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 No to się doczekaliśmy Zasiadam i kibicuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 łoł !! ale fajny krązowniczek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 W końcu Witku. Rozumiem że to model typu "zdążę na Bytom" a wychodzi dwa lata grzebania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 W końcu Witku. Rozumiem że to model typu "zdążę na Bytom" a wychodzi dwa lata grzebania No jak najbardziej na "Bytom" na bak zdążę ;-) Tylko nie wiem na który "Bytom".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Hahaha to tak jak ja West Virginię mam zamiar skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Hahaha to tak jak ja West Virginię mam zamiar skończyć A czemu nie widać warsztatu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 Panowie ! Nastąpiło tajemnicze niebawem.Czyli znienawidzone maskowanie i lubiane psikanie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 Hahaha to tak jak ja West Virginię mam zamiar skończyć A czemu nie widać warsztatu Pozdrawiam No właśnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Panowie !Nastąpiło tajemnicze niebawem.Czyli znienawidzone maskowanie i lubiane psikanie : To rozumiem, fajnie zaczyna wyglądać kamo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 No to ja też się przysiądę bo temat zacny i chętnie pokibicuję Początek wygląda bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 pięknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Niestety masz błąd w malowaniu lewej burty. Panel na kadłubie pod hangarem powinien być 5-L (Light Gray) a nie 5-0 (Ocen Gray). Duży szacun za skalę - toż to maleństwo! Upsss.Faktycznie.Na szczęście da się to dość łatwo poprawić.Dzięki za czujność.Błąd w instrukcji modelu.Najgorsze jest to,że to zdjęcie znam i nie zauważyłem tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 powiem tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Dzięki czujności Sleepwalkera uniknąłem "babola" Już się naprawiłem : W Profilach Morskich w schemacie malowania też jest błąd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Jeśli chodzi o kamuflaże USN, to w zasadzie jest jedno źródło (jak dla mnie): http://www.shipcamouflage.com/camouflage_database.htm. Drugim są zdjęcia z epoki. Niestety Profile Morskie, z całym szacunkiem dla twórcy tej serii, czasem obarczone są błędami. Nie wiem czy w Profilach masz przekroje kadłuba z malowaniem ścian nadbudówek i wież artylerii. Są tam oryginalne schematy malowań, które dla USS Portland wygląda tak: Oczywiście przy przenoszeniu takiego schematu na okręt siłą rzeczy będą pewne zmiany (chociażby dlatego, że łuki zaznacza się zwisającą liną) i tutaj pomocne są już zdjęcia Już dokopałem się do tego schematu.Wielkie dzięki za chęci.Muszę jeszcze wnieść na kadłubie dwie niewielkie poprawki i będzie ok.Później walka z kamo na pokładzie i wzwyż.....Też będzie wesoło.Trzymaj kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 Poprawki lewa burta kamo : Destrukcja śródokręcie,pasowanie biżuterii ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 W końcu postępy. Coś na długo zniknąłeś panie kolego. Tymczasem czekam na położenie relingów. Przy najbliższej okazji musimy to omówi bo strasznie z tym walczę zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 No to w ramach rozrywki zabrałem się za psikanie pokładu : Rzecz jasna gdzieniegdzie podciekło.....Z kadłubem będzie jeszcze ciut zabawy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 Wygrzebałem ze stosu archiwaliów Warship Pictorial 10 o USS Indianapolis i USS Portland. Jeśli chce Ci się jeszcze bawić w poprawki malowania (trochę ich jest) to daj znać na PW - poskanuję conieco. Oczywiście,że jeszcze chcę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Niestety wkradły się pewne opóźnienia w związku z przeprowadzką stoczni.Postaram się to nadrobić.na chwilę obecną pniemy się powoli do góry : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Bardzo fajne detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 bardzo zacnie. Dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi