Jump to content

F-15 1:72 PLATZ

ministersan
 Share

Recommended Posts

Witam

Świeżo kupiony - szybki inbox - mam nadzieję, że za kilka dni uda mi sie podać więcej zdjęć.

na razie z racji warunków kilka średniej jakości fotek. Szukałem F-15 w 1/72 , ale tak naprawde nie ma nic ciekawego na rynku (Italeri nie za bardzo, Academy też, Może hasegawa).

A tu takie o to coś - na żywo linie sa delikatniejsze niż na zdjęciach. Mnie się podoba - nie wiem jak wymiarowa

zgodnośc z oryginałem.

F-15-1jpg_srnxrsw.jpg

F-15-2jpg_srnxrqa.jpg

F-15-3jpg_srnxxpn.jpg

F-15-4jpg_srnxxpa.jpg

F-15-5jpg_srnxxpq.jpg

F-15-6jpg_srnxxhp.jpg

F-15-7jpg_srnxxhh.jpg

Jesli będzie zapotrzebowanie na dokładniejszy inbox to postaram sie go zrobić.

Gdzie kupiony? Model po całości trzeba papierem przetrzeć, ta skórka pomarańczy jest tragiczna. X-47 Platza prezentuje inny poziom wykonania.Mam na niego chrapkę ale amerykańca z tego nie zrobisz chyba.

Gdzie kupiony? Model po całości trzeba papierem przetrzeć, ta skórka pomarańczy jest tragiczna...

Niestety nie w Polsce.

Na żywo te linie naprawde nie wyglądają aż tak źle. Mocne zblizenie je powiększa. Jak na moje oko sa odrobinę

delikatniejsze niz te znane z Airfixów. A po przetarciu papierem tej skórki myslę, że będa do zaakceptowania. W sumie model kosztował mnie około 40zł, więc wole jego niż za podobne pieniądze np. Italerke.

Ogólnie mam niedaleko sklep z modelami japońskich producentów. Nawet jest najnowsze V-22 z hasegawy (oczywiście nowe malowanie ze starym modelem) i inne nowinki w fajnych cenach (np. AH-64 w 1:48 Hasegawy z malowaniem Japońskim za około 70zł). Udało mi sie kupić stary model Fujimi z E-2C w 1:72.

Ogólnie jest kilka ciekawostek niespotykanych w polsce. Jakiś czterosilnikowy bombowiec japoński z IIWW w 1:144 - nie pamiętam symbolu - a z pudełka nic nie wyczytam , bo wszystko w krzakach.

Ogólnie korci nakupywac - tylko jak to przewieźć.

• 1 month later...