ministersan Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Witam Świeżo kupiony - szybki inbox - mam nadzieję, że za kilka dni uda mi sie podać więcej zdjęć. na razie z racji warunków kilka średniej jakości fotek. Szukałem F-15 w 1/72 , ale tak naprawde nie ma nic ciekawego na rynku (Italeri nie za bardzo, Academy też, Może hasegawa). A tu takie o to coś - na żywo linie sa delikatniejsze niż na zdjęciach. Mnie się podoba - nie wiem jak wymiarowa zgodnośc z oryginałem. Jesli będzie zapotrzebowanie na dokładniejszy inbox to postaram sie go zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptorf22 Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Gdzie kupiony? Model po całości trzeba papierem przetrzeć, ta skórka pomarańczy jest tragiczna. X-47 Platza prezentuje inny poziom wykonania.Mam na niego chrapkę ale amerykańca z tego nie zrobisz chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Przez te rowy wygląda na 1:144. Hasegawa ma znacznie lepsze linie, choć mniej detali na powierzchni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ministersan Posted November 5, 2015 Author Share Posted November 5, 2015 Gdzie kupiony? Model po całości trzeba papierem przetrzeć, ta skórka pomarańczy jest tragiczna... Niestety nie w Polsce. Na żywo te linie naprawde nie wyglądają aż tak źle. Mocne zblizenie je powiększa. Jak na moje oko sa odrobinę delikatniejsze niz te znane z Airfixów. A po przetarciu papierem tej skórki myslę, że będa do zaakceptowania. W sumie model kosztował mnie około 40zł, więc wole jego niż za podobne pieniądze np. Italerke. Ogólnie mam niedaleko sklep z modelami japońskich producentów. Nawet jest najnowsze V-22 z hasegawy (oczywiście nowe malowanie ze starym modelem) i inne nowinki w fajnych cenach (np. AH-64 w 1:48 Hasegawy z malowaniem Japońskim za około 70zł). Udało mi sie kupić stary model Fujimi z E-2C w 1:72. Ogólnie jest kilka ciekawostek niespotykanych w polsce. Jakiś czterosilnikowy bombowiec japoński z IIWW w 1:144 - nie pamiętam symbolu - a z pudełka nic nie wyczytam , bo wszystko w krzakach. Ogólnie korci nakupywac - tylko jak to przewieźć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptorf22 Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Bardzo dobra cena, sam bym kupił 1 sztukę za tyle. W większości sklepów cena ok 150 zł za ten model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejo Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Cześć Pare tygodni temu JL dał obszerniejszego inboxa tego modelu http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=66&t=50740 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma87 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 witam wie ktoś gdzie można jeszcze kupić ten model za rozsądną cenę? przeglądałem oferty w necie i z wysyłką wychodziło ponad 150 zlotych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasqual Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Eee tam, jakoś jak bym nie liczył, to wychodzi w HLJ poniżej 140 z wysyłką. Chociaż paczka którą dziś odebrałem z poczty miała wyrwane wzdłuż dwóch boków olbrzymie dziury. Ktoś baaardzo chciał zobaczyć co jest w środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts