jager27 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Witam. Odkupiłem od kolegi już zaczęty przez niego model Tygrysa Królewskiego z firmy Dragon. Kolega zbierał się do niego już od kilku lat nawet, nawet wątek na forum zaczął, ale niestety nie podołał U kolegi miała być replika pojazdu o numerze 222 z 501 Batalionu czołgów ciężkich SS, a u mnie wybór padł na pojazd o numerze 111 z 502 Batalionu czołgów ciężkich SS, który walczył w okolicach Berlina w 1945 roku i dowodził nim niejaki Stehmann. Pojazd został wysadzony w powietrze z powodu braku paliwa pod sam koniec kwietnia 1945 roku. Model ustawiłem na podstawce. Przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć, ale z tym miałem zawsze problem. Zachęcam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Model bardzo fajny, mi sie podoba. Jedyne co to zdjęcie i "słowo wstepne" sugeruje wóz opuszczony a wręcz uszkodzony przez własną załogę, a to ma sie nijak do pozamykanych włazów. Poza tym, na moje, bardzo ładna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Piękny! Pomalowany tak jak lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 16 Listopada 2015 Autor Share Napisano 16 Listopada 2015 7urgen to nie miało być jak w przypadku mojego poprzedniego modelu tylko tym razem nie chodziło mi o całkowite odwzorowywanie tego momentu tylko samego pojazdu Moja dioramka ma ukazywać ten pojazd jeszcze przed porzuceniem go przez załogę ;) A to, że napisałem, że został wysadzony w powietrze to po prostu opisałem kawałek jego historii bo to co mnie najbardziej pasjonuje w modelarstwie to właśnie historia pojazdu, który odwzorowuję. To nadaje mu duszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 OK spoko, ja nie stawiam Ciebie pod murem. Model bardzo ładny, w odbiorze zasugerowałem się historia i zdjęciem to wszystko. A z mojej strony wielkie brawo za dążenie do historycznej wierności. To jest właśnie forma rekonstrukcji historycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi