ccrriiss Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Witam jest to moja pierwsza relacja ale nie pierwszy model który sklejam nie będę więcej nudził tylko przejdę do fotek balkon i kawałek zawieszenia Wszystkie fotki robione telefonem stąd taka jakośc A teraz czekam na opinie chociaż jak narazie dużo nie jest zrobione ale proszę o uwagi i sugestie I mam prośbę co wrzucic na tą naczepkę rozważam takie warianty: -spychacz -jakąś większą koparkę -dźwig -helikopter -a może tak jak mi podpowiedział kuzyn częśc jakiegoś mostu albo coś w tym rodzaju Czekam też na wasze propozycje każdą rozważę pozdrawiam ccrriiss Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Widzę ze zapowiada się fajna relacja Powodzenia PS Dlaczego nie w dziale konkursowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 -helikopter-a może tak jak mi podpowiedział kuzyn częśc jakiegoś mostu albo coś w tym rodzaju Te dwa odpadają, bo ciężko ci będzie znaleźć coś w takiej skali... A spychacz, czy koparkę znajdziesz, ale nie będzie to łatwe. Problem w tym, że ta naczepa właśnie jest stworzona do przewozu sprzętu budowlanego i etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Fajnie się zapowiada. U mnie na magazynie też leży ta naczepka, ale jeszcze przed nią chcę zrobić inne modele. Powiedz, jak pierwsza styczność z wypraskami - czy są dobrze dopasowane, czy części pasują bez większych problemów, nadlewki? Ja swoją tylko pobieżnie sprawdziłem, ciekaw jestem, jak Ci sie ją skleja. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Praetorian z tym helikopterem to masz racje a co do mostu to miałem zamiar coś sam wykonac jakieś wielkie sprzęsło albo coś w tym rodzaju a te pozostałe to mam linka do austriackiego sklepu (od Tornada Bocian napisał : PS Dlaczego nie w dziale konkursowym ? Dlatego że jetem tak jakby początkującym modelarzem a zresztą nie chcę robic konkurencji innym JarekS jest to mój pierwszy model Revella więc nie wiem czy we wszystkich modelach tego producenta jest tak twardy plastik,elementy są dobrze dopasowane,kilka nadlewek się znajdzie. A jest najlepsze to że przy częściach z zawieszenia są pomylone numerki Skleja mi się bardzo dobrze Akualki będą co sobotę ponieważ w tygodniu niemam zbytnio czasu chyba że uda mi się poskłada mój komputer w co wątpie pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 No ja wiem, że most samemu można wykonać (tzn element jego, czyli tak jak napisałeś np. jedno przęsło), ale raczej byłoby przewożone na innej naczepie, a na pewno bez podjazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 W końcu zabrałeś się za tą naczepkę Wydaje mi się, że buldożer byłby najlepszym ładunkiem, wiadomo wiąże się to z dość sporym wydatkiem ale za to jaki był by efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 spoko panowie pożyjemy zobaczymy ale coś tam na pewno musi stanąc bo ja tego tak nie zostawię pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 ale coś tam na pewno musi stanąc To Ty wstaw buldożer, a ja na swoją wstawię koparkę. No chyba, że chcesz odwrotnie - dogadamy się Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 A może by jakiś czołg? Też sie przymieżalem do tej naczepki, ale fundusze mi sie skończyły. Jedna jest chyba na allegro jeszcze. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2007 No to teraz już sam nie wiem namieszaliście mi w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Ja bym czołgu nie dawał - do przewozu czołgów są specjalne wojskowe platformy, a Ty zestawu wojskowego nie robisz. Może się oczywiscie zdarzyć, że jedzie czołg na takiej platformie, ale raczej jako złom. Najczęściej chyba jeżdżą maszyny budowlane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Witam aktual miał byc w zeszłym tygodniu ale jakoś tak wyszło że nie miałem czasu a budowa poszła do przodu ogólny widok podwozia same zawieszenie przyklejone już do nacepki koła zapasowe zaczep i rzut od góry Dla ciekawskich mam wiadomośc to nie jest jeszcze ostateczna długośc naczepy brakuje jeszcze jakieś 5 cm Mam jeszcze info dla tych co będą sklejac tą naczepkę przy zawieszeniu jest mała pomyłka przy numeracji przynajmniej ja tak miałem ale w innych też pewnie tak będzie i trzeba bardzo uważac na bardzo cienkie elementy łatwo się łamią ja złamałem tą osłonę na zapasowe koła ale już jest wszystko OK No to teraz czekam na opinie pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Jakiś pomysł na malowanie czy będzie taka żółta? ogółem patrze cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 tylko niektóre części pomaluję troszkę inaczej np: balkon,burty z balkonu,podjazdy i mam zamiar zrobic jakieś zabrudzenia nie tam żadna salonowa tylko używka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Doradzam pomalować całą naczepę bo będzie wyglądać zbyt plastikowo, później będziesz żałował, że nie pomalowałeś jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 A to na przykład na jaki kolor tak żeby pasowała potem pod kolor ciągnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Ja bym pomalował na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Żólty, czerwony, czarny, szary, biały... najlepsze kolory dla tego typu naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Czerwien...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Boki czerwone, ale podłoga brązowa, jakąś imitacja drewna.dobrze było gdbyś poszedł na jakiś parking i złapał taką naczepę i jej sie przyjrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Jak mój kolega mówi :"GooGle nie boli" www.google.pl jak coś ja bym zał czerwony kolorek ten naczepki i tak jak pisał kolega Edler imitacja drewna było by super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Boki czerwone ,a cala platforma na imitacje rdzy albo farbe sucha kup ,lub pomaluj na pomaranczowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Chłopaki ale tam jest faktura blachy ryflowanej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 No właśnie Praetorina dobrze że to zauważyłeś bo ja o tym nie pomyślałem i by wyszła lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi