Super Moderator jawkers Napisano 15 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2008 Witam. Dzisiaj małe postępy nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2008 Witam. Przed wczoraj zaszpachlowałem szczeliny, a dzisiaj było małe szlifowanie. Jeszcze raz trzeba nałożyć szpachlę i dokładnie wyszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Kurcze, ale zasuwasz z tymi modelami . Linie podziału wklęsłe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 RAV Twoja F-16 jest prześliczna!!!Gratulacje Centki malowane z duzym wyczuciem kształtu. Świetna robota!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 W Rafale próbowałem nowej dla mnie techniki odsłaniania ciemnych linii A plastik był czarny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 18 Lutego 2008 Witam. Powiedzcie mi, jeżeli na zdjęciu samolot nie ma podwieszonego uzbrojenia, to wy też wykonujecie model bez? Czy projekt przewiduje budowę modelu podczas lotu, czy musi stać na wysuniętym podwoziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 18 Lutego 2008 Witam. Dzięki wielkie RAV, za wytłumaczenie. Moje F-18 najprawdopodobnie będzie wykonany, na podstawce, podczas lotu. A oto co dzisiaj, udało mi się zrobić przy modelu. Doklejone wloty powietrza. "Uchwyty" na uzbrojenie. Doklejona owiewka, oraz zamaskowana. Doklejone stateczniki pionowe Po przymiarce dysz, jakoś pusto było wewnątrz. Postanowiłem dorobić element, który zasłoni tą pustkę. Trzeba go jeszcze pomalować. I całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 19 Lutego 2008 Witam. Dzięki RAV za zwrócenie uwagi. Belki podwieszeń poprawiłem, przez ścięcie materiału. Stateczniki pionowe, są pod dobrym kątem. Postanowiłem nie doklejać podwieszeń pod skrzydłami. Na 3 fotografiach z 12 ten sam samolot o numerze 769 ma założone podwieszenia, natomiast na 9 nie. Ale co mam zrobić z otworami w skrzydle do których się te podwieszenia dokleja? Zaszpachlować, czy pozostawić? Bez podwieszeń Z podwieszeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2008 Witam. Model otrzymał już kolor szary. Teraz tylko jakoś pomalować tygrysie paski i będzie już jak tygrys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2008 (edytowane) Edytowane 22 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2008 Układ wziąłem trochę ze zdjęć, a trochę z głowy, ponieważ nie znalazłem zdjęcia na którym jest F-18 pokazany z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Zdecydowanie powinieneś wzorować się na oryginale. 1. Bo jest naprawdę przemyślany. 2. Bo bardzo trudno stworzyć dobry układ tego typu plamek, bez błędów. Tego typu malowania projektują profesjonalni artyści, co widać. RAV , Twoje plamki na F-16 są najlepsze jakie do tej pory widziałem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2008 Zdecydowanie powinieneś wzorować się na oryginale. Tak Spiton, tylko nie mam pojęcia jak jest pomalowane 60% samolotu? To w jaki sposób mam się wzorować na orginale. Chyba zamaluję to wszystko szarym kolorem i niewiem co zrobię dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Jestem ciekaw jak namalujesz tego tygrysa od wewnętrznej strony statecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2008 Jestem ciekaw jak namalujesz tego tygrysa od wewnętrznej strony statecznika Mam podobną kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Uwagi do panterki na F-18. 1.Stateczniki pionowe maja ciemnoszare krawędzie. 2.dolna granica "panterki' jest w miarę równo odcięta. 3.plamy sa bardziej obłe, mniej poszarpane. 4.Grzbiet kadłuba jest prawie całkowicie ciemno-szary. Nie chodzi o to,że nie widać całego horneta, tylko,że źle malujesz to co widać. Pociesze Cię, że efekt, jaki uzyskałeś nie jest zły, tylko niestety oryginał jest zupełnie inny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2008 Spiton czyli te tygrysie pasy, są w jakim kolorze?. Bo ja malowałem w czarnym, a może zmienię na inny? Model już jest w poprawce. A i jeszcze jedno nie mam takiej kalkiz numerem, ponieważ tą co ja mam jest pod skrzydło. Jest dużo większa, niż taka kalka z numerem na dziobie samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Lutego 2008 Witam. Czy ktoś mógłby mi pomóc, lub podpowiedzieć, jak mam naszkicować paski na skrzydłach i pod mini, nie mając zdjęć z orginalnym malowaniem samolotu? Chyba że ktoś posiada zdjęcie, na którym widać skrzydła od góry, to bardzo bym prosił o kontakt na PW. Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki wielkie RAV. Samolot już tego dnia co powiedzieliście mi, że to ma być malowane z orginału został pozbawiony pasków. Zacząłem szkicować dopiero sam przód wg. zdjęć jakie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki wielkie jeszcze raz. Teraz wszystko jasne. Będę musiał troszkę poczekać i zakupić odpowiednie lolory farb. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 27 Lutego 2008 Witam. Model pomalowałem dwoma odcieniami szarego koloru, Light Ghost Gray i Dark Ghost Gray. Po przeglądnięciu kalek, porównałem tygrysa z kalki do tego na stateczniku ze zdjęcia i tygrys z kalki jest bardzo ubogi w porównaniu z tym na zdjęciu. Postanowiłem więc, że namaluję tygrysa na stateczniku. Wykonałem szablon z taśmy maskującej, resztę pasków na tygrysię domaluję pędzlem. Porównanie, kalka z tygrysem, bardziej przypomina jakąś pume. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2008 Witam. Naszkicowanie i pomalowanie tych pasków tygrysich to nie jest taka prosta rzecz. Moje dotychczasowe zmagania po 6 godzin dziennie, dokonały nielicznych postępów. Do połowy, model na nałożoną drugą warstwę na paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 5 Marca 2008 Witam. Godło prawie już gotowe. Naniesiony szablon i pomalowane kształty oraz obramowanie. Po zdjęciu szablonu ukazał się tygrys, któremu brakuje jeszcze kilku włosów, oka i nosa. EDIT: A tu już gotowy tygrys. Jeden Drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 6 Marca 2008 Witam. Kolejne postępy. Pomalowane krawędzie stateczników oraz dysze. Ręcznie namalowany numer. Pod owiewkę jakoś się dostał podkład, muszę to wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Tygrys wyszedł super !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi