Skocz do zawartości

[projekt grupowy] Tigermeet, czyli latające kociaki...

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Na model nałożyłem już kalki i lakier bezbarwny.

Jeszcze zostało do wykonania kilka części i model będzie pomalowany matowym lakierem bezbarwnym.

5ad22a330ad05476.jpg

9e033db80577aae2.jpg

7bb9c7b92a1542fb.jpg

• Odpowiedzi 158
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Model już jest gotowy.

Dzisiaj pomalowałem go matowym lakierem bezbarwnym, dokleiłem kilka części, oraz umieściłem na podstawce.

Podstawka może lepiej by wyglądała w kolorze czarnym, ale zostawię ją taką jaka jest.

dfec958fe9496902.jpg

72b58a4acf4bfbb4.jpg

f836707e3cbc6390.jpg

03ad8c1c6cc91d58.jpg

40aa44e8e53b2c92.jpg

daffd9f79798bd1a.jpg

Dziękuję wszystkim za pomoc, a także za krytykę która jest dla mnie bardzo pouczająca.

Cieszę się że mogłem wziąść udział w tym projekcie i wykonać model w malowaniu Tigermeet.

Jeszcze raz dziękuję.

Napisano

Super !!!

Teraz naprawdę mi sie podoba ! Szkoda tylko że jest na takiej podstawce, to psuje cały wygląd tego samolotu. Może lepiej pomalować ją jednak na czarno ?

Napisano

Ja również jestem za

Wielki plus za malowanie ciapek z pędzla. Ogólnie, to bardzo się podoba

Zachęcam do kontynuowania projektu

• 3 weeks later...
Napisano (edytowane)

Z tą podstawką Twój Hornet wygląda niczym Azja Tuchajbejowicz :-))

72b58a4acf4bfbb4.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Jawkers miałem kiedyś ten model i mam do niego sentyment.Jeden z moich pierwszych modeli.Muszę go jeszcze kiedyś kupić. Kiedy i gdzie go zdobyłeś?

Jak już robiłeś go z podstawką to przydałoby się zrobić małą tabliczkę z nazwą i jednostką tego samolotu no i nie zaszkodziłoby założyć uzbrojenie

• Super Moderator
Napisano
Kiedy i gdzie go zdobyłeś?

Kupiłem go w sklepie modelarskim. Byłem niedawno, to jeszcze widziałem na półce ten model.

Napisano

Ta drewniana podstawka psuje efekt - walnij jakiś czarnym sprayem

a i uzbrojenie też by nie zaszkodziło

a teraz ze zwykłego czepialstwa do szczegółów - lufa od miniguna jest trochę za sterylna - dodałbyś jakieś okopcenia (chyba że dopiero co z fabryki wyszedł )

Napisano

Też mi nie pasuje ta podstawka. Trochę za ordynarna ta część pionowa. może zamienić ja na coś mniejszego (gruby drut?)

Sam model super więc przydałoby się jego właściwe eksponowanie

• 2 weeks later...
Napisano

Rafaaaale... Jak tam Rafaaaale?

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

A bo nie widziałem w Twojej kolekcji A ostatnio gdzieś oglądałem zdjęcia F-15 w barwach Tigermeet, dosyć interesujący schemat malowania...

Napisano
Ten projekt grupowy się szybko nie skończy...

W takim razie mam nadzieję, że można jeszcze dołączyć? Projekt jest bezterminowy jak rozumiem?

Chętnie przyłączyłbym się z PUMĄ revella w 1/144...

Pozdrawiam Ipkinss

Napisano

Nie wątpię i to jest naprawdę świetny temat przewodni kolekcji. Ja właśnie poszukuję swojej (aczkolwiek tak naprawdę to wiem jaki to będzie temat )

A-7H będzie piękny. Model widziałem Czy Mi-24W to ten w barwach węgierskich?

A tutaj jest link do F-15E:

F-15E Tigermeet

Napisano

Wiesz, że się nad tym zastanawiałem... ale na razie będę robił Mi-24D w Barwach Forum, więc może potem machnę tego F-15E. I tak miałem robić ten model. Rozejrzę się za kalkami do tego samolotu i dołączę. Szkoda, że żaden A-10 nie był zrobiony jako kociak, bo upiekłbym dwie pieczenie...

Napisano

Rafał, czy ten F-16 jest ciemnozielony, czy czarny?

A ja zamówiłem już F-15E z Revella. Ponieważ tygrysek na którego mam chrapkę ma swoje kalki w skali 1/48, zamówiłem model w takiej właśnie skali. Podobno jest to najlepszy dostępny model F-15E.

Nie będzie to malowanie które pokazałem wcześniej, tylko z roku 2005:

01b.jpg

Kalki zamówię z Twobobs.

Napisano

Ten Revell ma kalki do malowania sprzed 2005 roku. Mnie bardziej odpowiada to ze zdjęcia.

A pytam o kolor F-16, bo na Twoich zdjęciach (w szczególności ostatnie) wygląda jak ciemnozielony. Prawie metalik Wcale tak źle by nie wyglądał. A zresztą hamerykanie mogą mieć zmutowane tygrysy... bo czego oni tam nie mają?

Napisano
T zresztą hamerykanie mogą mieć zmutowane tygrysy... bo czego oni tam nie mają?
- Belgia to jeszcze nie USA.

RAV - super to wychodzi...

Pozdr.

Pawel

Napisano

F-16 z futerkiem żeczywiście super ale dlaczego oslonka od kabiny jest cała czarna? Troche niedopatrzenie chyba ;)