Solaris7813 Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Jaką farbką pomalowałeś gąsienice? Mógłbyś dać na nie zbliżenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Może to rozmyj white spiritem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Oryginalną, mengowską gąskę psiknąłem farbą vallejo z serii Panzer Ace Track Primer. Potem, gunze tire black pomalowałem gumowe nakładki. Wszystko byłoby ok gdyby nie ten czortowski pigment, który rozrobiłem w zmywaczu do paznokci. Aceton pięknie rozpuścił plastik, z którego gąsienice są zrobione i było po sprawie. Gąska dosłownie rozlazła mi się w rękach i jedyne co mogłem zrobić, to wywalić ją do śmieci. Mój leoś dostał już nowe buty od Bronco. Niestety nie mam teraz czasu nawet na zrobienie fotki. Może jak wrócę z Polandu, to uda mi się zakończyć model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Aceton ZAWSZE z dala od modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Oryginalną, mengowską gąskę psiknąłem farbą vallejo z serii Panzer Ace Track Primer. Potem, gunze tire black pomalowałem gumowe nakładki. Wszystko byłoby ok gdyby nie ten czortowski pigment, który rozrobiłem w zmywaczu do paznokci. Aceton pięknie rozpuścił plastik, z którego gąsienice są zrobione i było po sprawie. Gąska dosłownie rozlazła mi się w rękach i jedyne co mogłem zrobić, to wywalić ją do śmieci. Mój leoś dostał już nowe buty od Bronco. Niestety nie mam teraz czasu nawet na zrobienie fotki. Może jak wrócę z Polandu, to uda mi się zakończyć model. Tu leoś z gąskami Bronco. Pomalowałem je farbą Vallejo Steel. Coś mi się ten Steel nie podoba, wygląda jak zwykły srebrny, ale coż mam nadzieję że będzie lepiej jak ubłocę je troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Sorki za ten dziwny post ale fotki wrzucałem przez tapatalka i tak to wyszło Aceton ZAWSZE z dala od modeli... Kiedy wyposażylem w broncowe gąsienice jeden z moich abramsów i kurzyłem je pigmentem rozcieńczonym w acetonie, nic im się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 A kiedyś jeden strzelił do drugiego i broń mu się zacieła, i tez nic się nie stało [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterrrxd Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Zawsze lepiej sprawdzić na ramce lub niepotrzebnej części, bo każdy producent to inny skład. Ostatnio używałem jakiegoś taniego zmywacza bezacetonowego do usunięcia podkładu w jednym miejscu i nie ruszył plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Też bym spróbował papier ścierny. A Fiacika trochę szkoda, może coś współczesnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi