Jump to content

Niemieckie karabiny w 1:72

danek
 Share

Recommended Posts

Witam,

Temat prosty jak konstrukcja cepa ale odpowiedzi nie znam....

Potrzebuje około 10 sztuk MG 42 (MG 34) w skali 1:72.

Kto produkuje karabiny/broń/amunicję dla piechoty/pojazdów w 1:72 ?

Materiał dowolny - plastik, żywica, fototrawione, brass, drewno, guma do żucia........

Jakość - powiedzmy minimum jak Tiger II Revella (03129) - pomijamy wynalazki jak Zvezda 6106 bo to dramat.

No i fajnie by było jeśli nie jest to sklep/producent na drugim końcu świata.

Pozdrawiam

Tak - wiem o istnieniu firmy MiniWorld - dziwnie tajemniczej firmy krzak......

Ale jest to lekkie szaleństwo - karabinek wielkości "paznokcia" z wysyłką w cenie Tiger II Revella (03129)....

Zresztą nawet jeśli - to gdzie to kupić ? Kilka sklepów niby ma ale kupić się nie da.

Skala 1:72 to nie egzotyka, MG42 też egzotyką nie jest ale pomysłu nie mam.

Ktoś ? Coś ?

Sądzę że kiedyś może to się komuś przydać bardziej niż setne rozważania czym rozcieńczać farby Tamiya.......

Tym razem nie wargaming

Mała diorama "What if......46" - paper panzery E-50 i E-75 z Modelcollect już się robią.....

Jeden będzie "gotowy do akcji" - drugi w stanie rozkładu z wyciąganym silnikiem/spawanymi łóżkami na osłony gąsek - Niemcy też mogli się czegoś nauczyć od Rosjan......

Generalnie pełne SF - ale do pojazdów mam już wszystkie graty a nawet więcej bo z tym nie ma problemu.

"Paper Panzery" na placu przed budynkiem/fabryką/partyzanckim tajnym składem z kawałkiem przekrojonego budynku - a w nim stoły ślusarskie/skrzynie/szafy/wieszaki i właśnie w tym te MG42 (MG34) - i z tym już jest problem żeby ten bałagan odtworzyć......

Tym razem nie wargaming

Mała diorama "What if......46" - paper panzery E-50 i E-75 z Modelcollect już się robią.....

Jeden będzie "gotowy do akcji" - drugi w stanie rozkładu z wyciąganym silnikiem/spawanymi łóżkami na osłony gąsek - Niemcy też mogli się czegoś nauczyć od Rosjan......

Generalnie pełne SF - ale do pojazdów mam już wszystkie graty a nawet więcej bo z tym nie ma problemu.

"Paper Panzery" na placu przed budynkiem/fabryką/partyzanckim tajnym składem z kawałkiem przekrojonego budynku - a w nim stoły ślusarskie/skrzynie/szafy/wieszaki i właśnie w tym te MG42 (MG34) - i z tym już jest problem żeby ten bałagan odtworzyć......

No jak planujsz coś takiego to figurasy koniecznie w libermuster. To miał być docelowo pierwszy w historii III Rzeszy wzór maskujący zarówno dla Wehrmachtu jak i Waffen SS. Tylko nie wiem jak Ty go pomalujesz w skali 1/72...

Może to i troche podobne. Zdjęcia w zblizeniu, nie wiadomo jak sie oko daje oszukać bez szkła.

images?q=tbn:ANd9GcStf3QUkP1K3_Hl998P7mXSp81FQqWPhO1_Or7iyLLEFMy_C7Ro