danek Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Witam, Temat prosty jak konstrukcja cepa ale odpowiedzi nie znam.... Potrzebuje około 10 sztuk MG 42 (MG 34) w skali 1:72. Kto produkuje karabiny/broń/amunicję dla piechoty/pojazdów w 1:72 ? Materiał dowolny - plastik, żywica, fototrawione, brass, drewno, guma do żucia........ Jakość - powiedzmy minimum jak Tiger II Revella (03129) - pomijamy wynalazki jak Zvezda 6106 bo to dramat. No i fajnie by było jeśli nie jest to sklep/producent na drugim końcu świata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalior Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Witam MiniWorld produkuje w tej skali https://www.scalemates.com/kits/284279-mini-world-7218-mg-34-machine-gun-with-bipod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danek Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Tak - wiem o istnieniu firmy MiniWorld - dziwnie tajemniczej firmy krzak...... Ale jest to lekkie szaleństwo - karabinek wielkości "paznokcia" z wysyłką w cenie Tiger II Revella (03129).... Zresztą nawet jeśli - to gdzie to kupić ? Kilka sklepów niby ma ale kupić się nie da. Skala 1:72 to nie egzotyka, MG42 też egzotyką nie jest ale pomysłu nie mam. Ktoś ? Coś ? Sądzę że kiedyś może to się komuś przydać bardziej niż setne rozważania czym rozcieńczać farby Tamiya....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 eBay lub np.: http://modelsua.com/MG-34-machine-gun-with-bipod-1-72-Mini-World-018.html Cena za taki poziom zdetalowania wcale zla nie jest. Ja moge Ci poszukac jednego, moze dwoch z Hasegawy: No ale to nieporownywalna jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Słuchajcie, a zvezda 6210 też tak fatalnie wypada? Na zdjęciach prezentuje się nie najgorzej...jak na plastik: http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=2357 Na cóż ci aż tyle tych kaemów, danku? Wargaming? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danek Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Tym razem nie wargaming Mała diorama "What if......46" - paper panzery E-50 i E-75 z Modelcollect już się robią..... Jeden będzie "gotowy do akcji" - drugi w stanie rozkładu z wyciąganym silnikiem/spawanymi łóżkami na osłony gąsek - Niemcy też mogli się czegoś nauczyć od Rosjan...... Generalnie pełne SF - ale do pojazdów mam już wszystkie graty a nawet więcej bo z tym nie ma problemu. "Paper Panzery" na placu przed budynkiem/fabryką/partyzanckim tajnym składem z kawałkiem przekrojonego budynku - a w nim stoły ślusarskie/skrzynie/szafy/wieszaki i właśnie w tym te MG42 (MG34) - i z tym już jest problem żeby ten bałagan odtworzyć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Jak do bałaganu, to moim zdaniem wystaczy ten zvezdowy wyrób, dasz kilka szmat, złomu i się zamaskuje niedoróbki ;) I mam nadzieję, że będzie warstat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Tym razem nie wargaming Mała diorama "What if......46" - paper panzery E-50 i E-75 z Modelcollect już się robią..... Jeden będzie "gotowy do akcji" - drugi w stanie rozkładu z wyciąganym silnikiem/spawanymi łóżkami na osłony gąsek - Niemcy też mogli się czegoś nauczyć od Rosjan...... Generalnie pełne SF - ale do pojazdów mam już wszystkie graty a nawet więcej bo z tym nie ma problemu. "Paper Panzery" na placu przed budynkiem/fabryką/partyzanckim tajnym składem z kawałkiem przekrojonego budynku - a w nim stoły ślusarskie/skrzynie/szafy/wieszaki i właśnie w tym te MG42 (MG34) - i z tym już jest problem żeby ten bałagan odtworzyć...... No jak planujsz coś takiego to figurasy koniecznie w libermuster. To miał być docelowo pierwszy w historii III Rzeszy wzór maskujący zarówno dla Wehrmachtu jak i Waffen SS. Tylko nie wiem jak Ty go pomalujesz w skali 1/72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Moze tak: http://wargamingninjaturtles.blogspot.ca/2014/05/dust-painting-advanced-german-camo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Może to i troche podobne. Zdjęcia w zblizeniu, nie wiadomo jak sie oko daje oszukać bez szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi