Kuba Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Czy ktoś orientuje się może, kto robi kalkomanie 1:48 do Spitfire PR XI (RAF lub USAF)? Jest fajny zestaw AlleyCat w małej skali, w większej już nie widzę. Może coś innego jest? k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Nie ten dział...a tych kalek trochę jest, np Watermark (kanadyjskie) , Model Alliance miało parę zestawów... Tak na szybko z gugla- https://www.hannants.co.uk/product/ML48132 , http://decals.kitreview.com/decals/ma48131decalreviewgp_1.htm Na drugi raz wyszukaj w grafikach, szybciej znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Atlis napisał: Jak planujesz zrobić PR Mk.XI? Już działam z Mk VIII Eduarda + konwersja Quickboosta oryginalnie adresowana do Hasegawy. Broda pod silnikiem wymaga sklejenia z fragmentem zestawowej dolnej osłony z chwytem powietrza i pasuje praktycznie idealnie. Reszta to wywiercenie otworów pod okna obiektywów, doklejenie osłon pomp paliwa w skrzydłach i ewentualnie owiewek obiektywów w skrzydła + usunięcie wytłoczeń nad i pod komorami uzbrojenia. Jeszcze szukam dobrych zdjęć pokazujących przebieg blach i ułożenie wzierników na skrzydłach i podpieram się też zdjęciami muzealnymi i modelem PR XIX Airfixa. Osłona kabiny będzie z zestawu wydmuszek Falcona. Równolegle z rozpędu zwykłego FR IX sobie kleję, tu mam kalkomanie Barracudy ale to prościutka konwersja. Atlis napisał: Większość tych samolotów nie miało prawie żadnych oznaczeń. Do dziś latający PL965 nie ma oprócz tego numeru i kokard niczego. Tak, zgadza się i to był mój plan awaryjny ale udało mi się zamówić kalkomanie, które kolega tu wyżej wskazał i jest OK. k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Wrzucę niebawem jak PR troszkę podrośnie. Dalej jestem z FR'em bo mniej zmian, z PR tak jak Ci pisałem jestem na etapie rozpracowywania ustawienia wyposażenia za fotelem + wyglądu skrzydeł i to spowalnia prace. Może masz jakieś dobre, wiarygodne rysunki skrzydeł PR XI to by mi wiele pomogło? k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 O dziękuję bardzo, zdjęć nie znałem i już na nich wiele widzę. Bardzo pomocne jadę dalej z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Kalkomanie z Model Alliance nr MA48131 i MA48132 są teraz na allegro, jakby ktoś był zainteresowany. Nawet i zestawy konwersyjne do wersji rozpoznawczych. Może sprzedający przegląda nasze forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 kalek czy tych żywic nie warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi