kopernik Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 może ktoś już rozwiązał ten problem i podpowie jakie figurki w 1:72 najlepiej nadają się do przerobienia na przedwojennych spadochroniarzy WP ? Cytuj
neptun1939 Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 Problem z tą formacją jest taki, że niewiele materiału ikonograficznego się zachowało. W gruncie rzeczy najlepiej przerabiać z figur o pożądanej przez Ciebie pozycji, bo i tak wszystkie detale musisz usunąć z munduru i zrobić im kombinezon. Problem będzie stanowiła broń długa do tych figur, bo karabinu Maroszka nikt nie robi... Broń krótka to może być dowolna ( oficerowie sami sobie ją kupowali ).Ogólnie to bardzo ciężki temat sobie wybrałeś. Ja bym próbował przerabiać z niemieckich Fallschirmjager od Dragona, bo tam najmniejszą powierzchnię ( nogi od kola w dół) musisz pokryć masą, by zrobić jednolity kombinezon. Cytuj
Maciej Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 Karabin Maroszka i polscy spadochroniarze? Pozdrawiam, Maciej Cytuj
neptun1939 Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 Faktycznie - mój niewybaczalny błąd... Chodziło mi oczywiście o PM Mors. Pomyliłem konstruktorów tych dwóch broni jak i modele. Chociaż z drugiej strony skoro karabinki Mausera i inne starsze karabinki były na wyposażeniu tych jednostek istnieje duże prawdopodobieństwo, że powstała by wersja przeznaczona dla spadochroniarzy (bądź po prostu w wersji podstawowej byłby przydział tej broni) skoro broń ta miała stać się podstawowym karabinem WP. Ale to już gdybanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi