Hubert Kendziorek Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Witam, Jako ćwiczenie w posługiwaniu się pigmentami i filtrami posłużył mi jeden z moich pierwszych modeli w skali 1:35. Jest to leciwy już zestaw Tamiya, jednak trzeba podkreślić bardzo dobre dopasowanie elementów i ogólnie łatwy montaż, pozwalający na szybkie ukończenie modelu. Zwłaszcza gdy nie używa się dodatków, których tu nie ma. Lakier podstawowy z puszki Panzer Grey Tamiya, akrylowy wash, niebieski filtr i pigmenty od MIGa i AK. Jak zwykle, użyłem także Tamiya Weathering Sticks Mud / Sand. Oznaczenia zestawowe. Efekt daleki jest o ideału, ale Trójka jest sama w sobie tak ładnym wozem, że nie mogłem się powstrzymać i przy okazji zrobiłem jej kilka zdjęć do galerii. Zapraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Jak na początek i z pudła to ładnie ci wyszedł. Pigmenty dodają realności. ... ale Trójka jest sama w sobie tak ładnym wozem... I tu się z Tobą w 100% zgadzam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted December 16, 2015 Author Share Posted December 16, 2015 Jak na początek i z pudła to ładnie ci wyszedł. Pigmenty dodają realności. Dzięki za komentarz. Model ma już nie mniej, niż siedem lat - bodaj mój trzeci pojazd po powrocie do hobby i wciąż mam do niego spory sentyment. Zasługiwał moim zdaniem na te pigmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 fajny Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts