Hubert Kendziorek Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 Witam, Jako ćwiczenie w posługiwaniu się pigmentami i filtrami posłużył mi jeden z moich pierwszych modeli w skali 1:35. Jest to leciwy już zestaw Tamiya, jednak trzeba podkreślić bardzo dobre dopasowanie elementów i ogólnie łatwy montaż, pozwalający na szybkie ukończenie modelu. Zwłaszcza gdy nie używa się dodatków, których tu nie ma. Lakier podstawowy z puszki Panzer Grey Tamiya, akrylowy wash, niebieski filtr i pigmenty od MIGa i AK. Jak zwykle, użyłem także Tamiya Weathering Sticks Mud / Sand. Oznaczenia zestawowe. Efekt daleki jest o ideału, ale Trójka jest sama w sobie tak ładnym wozem, że nie mogłem się powstrzymać i przy okazji zrobiłem jej kilka zdjęć do galerii. Zapraszam. Cytuj
bazylms Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 Jak na początek i z pudła to ładnie ci wyszedł. Pigmenty dodają realności. ... ale Trójka jest sama w sobie tak ładnym wozem... I tu się z Tobą w 100% zgadzam. Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Napisano 16 Grudnia 2015 Jak na początek i z pudła to ładnie ci wyszedł. Pigmenty dodają realności. Dzięki za komentarz. Model ma już nie mniej, niż siedem lat - bodaj mój trzeci pojazd po powrocie do hobby i wciąż mam do niego spory sentyment. Zasługiwał moim zdaniem na te pigmenty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi