Hubert Kendziorek Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Witam, Jako ćwiczenie w posługiwaniu się pigmentami i filtrami posłużył mi jeden z moich pierwszych modeli w skali 1:35. Jest to leciwy już zestaw Tamiya, jednak trzeba podkreślić bardzo dobre dopasowanie elementów i ogólnie łatwy montaż, pozwalający na szybkie ukończenie modelu. Zwłaszcza gdy nie używa się dodatków, których tu nie ma. Lakier podstawowy z puszki Panzer Grey Tamiya, akrylowy wash, niebieski filtr i pigmenty od MIGa i AK. Jak zwykle, użyłem także Tamiya Weathering Sticks Mud / Sand. Oznaczenia zestawowe. Efekt daleki jest o ideału, ale Trójka jest sama w sobie tak ładnym wozem, że nie mogłem się powstrzymać i przy okazji zrobiłem jej kilka zdjęć do galerii. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Jak na początek i z pudła to ładnie ci wyszedł. Pigmenty dodają realności. ... ale Trójka jest sama w sobie tak ładnym wozem... I tu się z Tobą w 100% zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 Jak na początek i z pudła to ładnie ci wyszedł. Pigmenty dodają realności. Dzięki za komentarz. Model ma już nie mniej, niż siedem lat - bodaj mój trzeci pojazd po powrocie do hobby i wciąż mam do niego spory sentyment. Zasługiwał moim zdaniem na te pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 fajny Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi