Skoren86 Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 No i lecimy dalej z malunkami. Na początku poszedł Dunkelgrau... .... w dalszym etapie psiknięty został Dunkelgelb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 a ja się pytam gdzie są koniczynki???!!! nie wiem czy tak chcesz ale pod palemkami powinieneś zostawić szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 a ja się pytam gdzie są koniczynki???!!! nie wiem czy tak chcesz ale pod palemkami powinieneś zostawić szary. A ja odpowiadam - nie mam :( A na palemki - jest na to miejsce, może mało je widać :P, hmm albo za dużo psiknąłem :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 27 Lutego 2016 Autor Share Napisano 27 Lutego 2016 No i już chyba koniec malowania ( no nie wliczając poprawek bazy pod palemki i białego paska ) . Co do koniczynek chyba się skończy na zakupie jakiegoś modelu z tymi kalkami lub na drukach własnych :P Dunkelgelb high base. Dunkelgelb high light. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 mało widoczne cieniowanie moim zdaniem. Jeśli kupowałbyś model dla kalek to możemy wejść w komitywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Zapytaj tutaj o kalki : https://www.facebook.com/meliusmanu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 mało widoczne cieniowanie moim zdaniem.Jeśli kupowałbyś model dla kalek to możemy wejść w komitywę. Szukałem modelu i tam gdzie się starałem go zdobyć był niedostępny, a ze czas nagli bo Horch do Bytomia jedzie więc zaprojektowałem coś swojego ( fotka poniżej ). Jutro to wydrukuje i będzie wycinanie i malowanie. Może coś z tego wyjdzie Zapytaj tutaj o kalki : https://www.facebook.com/meliusmanu/ Odpytałem, ale strasznie długi czas oczekiwania 3-4 tygodnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Rzeczywiście cieniowanie trochę za słabe. Cały efekt zniknie po dalszych zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 Rzeczywiście cieniowanie trochę za słabe. Cały efekt zniknie po dalszych zabiegach. Postaram się dziś dodać zdjęcia przy dziennym świetle, gdyż efekt cieniowania co prawda jest delikatny, ale widoczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Czas ostatnio bardzo napięty to i aktualizacji w warsztatach niewiele. Na początku chciałem najmocniej podziękować koledze piotrkur za przesłanie kalkomanii do modelu, bezinteresowna pomoc pomiędzy miłośnikami modelarstwa jest doceniania myślę, że przez każdego z Nas. Co do modelu, poszły wspomniane kalki, sido i tak musimy schnąć do jutra, a Bytom tuż tuż :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Wywal tą plandekę z tyłu, psuje cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Wywal tą plandekę z tyłu, psuje cały model. Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 "Panowie" beda do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Armatkę koniecznie poobdzieraj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Wygląda bardzo dobrze, tak jak napisali koledzy najsłabszy element to plandeka - spróbuj może wymienić ją na wykonaną z jakiejś masy modelarskiej (np green staffu) albo z chusteczki higienicznej nasączonej wikolem. Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 "Panowie" beda do tego? Przed Bytomiem niestety nie. Armatkę koniecznie poobdzieraj!! Masz rację trzeba coś z tym zrobić Wygląda bardzo dobrze, tak jak napisali koledzy najsłabszy element to plandeka - spróbuj może wymienić ją na wykonaną z jakiejś masy modelarskiej (np green staffu) albo z chusteczki higienicznej nasączonej wikolem.Pzdr, Mariusz Zgadzam się z waszymi opiniami co do plandeki, jeśli zdążę przed weekendem to zrobię coś swojego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 "Panowie" beda do tego? Przed Bytomiem niestety nie... To jak kiedyś się zdecydujesz to dobrze dobierz figury, wnoszę że znalezienie właściwych nie bedzie łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 "Panowie" beda do tego? Przed Bytomiem niestety nie... To jak kiedyś się zdecydujesz to dobrze dobierz figury, wnoszę że znalezienie właściwych nie bedzie łatwe. Przyznam się, że nawet figurantów jeszcze nie szukałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Model będzie w Bytomiu w najbliższy weekend? Chętnie pooglądam na żywo. Tamiya robi figurki DAK do Flaka 88, wystarczy wymienić głowy na żywice i będą idealne Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Nie wystarczy... Ci panowie z tego zestawu mają mundury z dupy a dokładnie ogólnowojskowe spodnie tropikalne a nie spodnie tropikalne LW. Róznica między jednymi a drugimi jest rzekłbym jak między Panterą a Tygrysem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Model będzie w Bytomiu w najbliższy weekend? Chętnie pooglądam na żywo.Tamiya robi figurki DAK do Flaka 88, wystarczy wymienić głowy na żywice i będą idealne Pzdr, Mariusz Tak model będzie w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Dziś ruszyłem z olejami, washem i obiciami. Poniżej efekty, myślę iż nie wyszło aż tak zle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Nie wystarczy... Ci panowie z tego zestawu mają mundury z dupy a dokładnie ogólnowojskowe spodnie tropikalne a nie spodnie tropikalne LW. Róznica między jednymi a drugimi jest rzekłbym jak między Panterą a Tygrysem. Oczywiście masz rację ale zdobycie figurek w mundurach tropikalnych i w dodatku Luftwaffe nie jest wcale proste, dlatego zaproponowałem koledze ten zestaw ale jest to tylko propozycja z której może skorzystać lub nie. Niestety producenci figurek nie rozpieszczają zainteresowanych tym teatrem działań, wiem bo sam szukałem niedawno czołgistów DAK Nie brakuje tylko ss-manów Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 100% racja. Niestety... Modelarze tematy prac wybieraja tak jak wybieraja, popyt ksztaltuje podaz a w sumie wszyscy zapominaja ze bez szarakow nigdy nie byloby elity. No ale dlatego tez pisalem wczesniej ze nie bedzie latwo znalezc. P.S. popatrze jeszcze raz na figury z tego zestawu i pomysle czy mozna cos pozamieniac zeby bylo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 100% racja. Niestety... Modelarze tematy prac wybieraja tak jak wybieraja, popyt ksztaltuje podaz a w sumie wszyscy zapominaja ze bez szarakow nigdy nie byloby elity. No ale dlatego tez pisalem wczesniej ze nie bedzie latwo znalezc. P.S. popatrze jeszcze raz na figury z tego zestawu i pomysle czy mozna cos pozamieniac zeby bylo dobrze. Chętnie poczekam na jakieś wnioski co do figurek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi